Случаен наблюдател на НЛО става жител на град Етрополе на 15 октомври 2011 г. вечерта. Неизвестен обект се издига от подножието на планината и отлита в небето. По принцип господин Х (името го запазваме в тайна по негова молба) е скептик по отношение на подобни феномени, но след като вижда странна светлина на не повече от 700 м е безкрайно впечатлен и решава да ни пише писмо на пощата ufobg@ufo.bg.

„Здравейте, пиша ви по повод един Неидентифициран Летящ Обект. Аз лично съм голям скептик относно вещици, призраци, богоявления и НЛО.

На 15.10.11 в 19.40 часа бях на терасата ми, която е на 5 етаж с хубав изглед към Балкана (Етрополе е планински град). Бях излязъл да изпуша една цигара. Тъкмо я бях запалил и вниманието ми беше привлечено от светлина в края на града. Времето беше дъждовито, имаше облаци доста ниско над земята. Светлината беше доста ярка и започна да се издига все повече. Издигаше се бавно, доста бавно – в първите няколко секунди се чудех какво е това. Първо ми мина мисълта, че гори нещо или че е заря и ще се „пукне светлината на фойерверки“. Но след 5 секунди не стана това, светлината започна да се издига нагоре и надясно, след това зави наляво, докато се отдалечи и изчезна от видимост (доста мъгливо беше навън).

Обектът светеше с постоянна сила, не премигваше – даже бих казал доста силно светеше – в началото беше нещо средно между луната и звезда, а когато се скри в небето беше пак в пъти по голямо от това на звезда. Докато бях свидетел на случващото се, ми минаха много мисли през главата какво точно е това. Първо като го видях си помислих, че гори нещо, после че е сигнална ракета или фойерферк, който трябва да гръмне. След като започна да се издига си помислих, че е самолет, но веднага се самоопровергах, защото светлините не премигваха, а светеха постоянно и защото беше много силна светлината. Също така курса на НЛО беше много неестествен. След като се скри и поогледах, не се виждаха никакви звезди и беше доста облачно и мъгливо, а самолет ако мине толкова ниско, все ще се чуе някакъв шум. Виждал съм много самолети от терасата ми и в никъкъв случай не мога да го объркам.“

Според очевидеца следващото видео от YouTube най-много прилича на наблюдаваното от него явление:

По-нататък в писмото си свидетелят на НЛО пише:

„Това явление траеше може би около две-три минути, като се издигаше и ускоряваше равномерно. Това бяха най впечатляващите ми две-три минути, на които и досега са ми 100 въпроса в главата. Седях и гледах 5 минути хоризонта. След като се скри НЛО, очите ми се бяха адаптирали идеално в тъмното и добре отличавах планината. Със сигурност обекта се беше издигнал пред планината. В момента съм силно потресен, защото съм човек който би се исмял ако някой сериозно му каже че е видял НЛО. След като се посъвзех на терасата и седнах в стаята ми на компютъра, написах в гугъл „нло над българия 2011“ и първо се учудих, че има доста резултати.

След това прочетох тази статия за НЛО над Витоша и Добрич, вашата статия и когато прочетох че е жълто-оранжев цвят с непремигваща светлина, направо изтръпнах. Защото беше същата, само че обекта беше един. Видях и този клип със заснето НЛО от бтв новините, но този беше при ясно небе и много далече, а моя обект който видях беше много близо на около 700 метра – не повече. Бях на високо, на 5 етаж – между мен и НЛО-то няма сгради над 2 етажа. Ясно се виждаше в началото, когато го видях,  че НЛО светеше доста силно и беше на не повече от 50 от земята.

Тази случка ще я помня цял живот задължително. Аз лично малко трудно обяснявам, и за това се извинявам че е малко объркано и неточно писмото ми, но и факта че съм много развълнуван сега дава тежест както и мотивация да пиша.“

На въпроса ни защо все пак не се е опитал да заснеме наблюдаваното, свидетелят ни отговори следното:

„Имах възможност да го заснема с фотоапарата, но прекалено голямо ми беше любопитството – даже премигвах с очи, да не би погледа да ми се е замъглил. Но не – беше реалност и предполагах, че всеки момент ще се скрие това НЛО. Исках да видя какво точно е, но отговор нямам. Пък и да го бях снимал, какво да кажа – „е тази точка е НЛО“! А пък клип да правя, значи да го изпусна от поглед, пък и не мислех, че ще седи около 2-3 минути.“

 

Ако сте наблюдавали или заснели НЛО, имате информация за странни случки – пишете ни на пощата: ufobg@ufo.bg.