Робърт ХейстингсНа 23 октомври 2010 г. военно въздушната база Уорън в планината Шайен, щата Уайоминг, временно е загубила способността да комуникира с 50 свои ядрени ракети Минутмен III (Minuteman III). По същото време в района са се появили няколко големи НЛО. За това съобщава Робърт Хейстингс в сайта: http://www.theufochronicles.com

Пет съоръжения за оповестяване при ракетна атака за пуска на тези междуконтинентални ракети, които са под контрола на 319-та ракетна ескадрила, не са били в състояние да ги управляват по време на срива в системата.

Тази драматична история изтича в пресата благодарение на Марк Ембиндер, редактор в изданието „The Atlantic“.  След събитието ВВС на САЩ признават за този проблем казвайки, че резервната система би могла да стартира ракетите, и че техническият срив е продължил само 59 минути.

Последното твърдение не е съвсем вярно, защото според двама техници, работещи в базата Уорън, проблемите в комуникациите са продължили няколко часа.

Същите тези хора са докладвали и за това,  че заедно с други групи от техническия персонал са наблюдавали огромен пурообразен летателен апарат, който маневрирал в небето над зоната на силозите в деня на срива на системите, както и на следващия ден. Огромният НЛО наподобявал на германските дирижабли от времето на Първата световна война, тип Цепелин. Този обект обаче не е имал гондола за пътници и не е имало реклами на корпуса му, в случай че е търговски балон.

Поверителни  източници във ВВС също така съобщават, че командир на ескадрила е предупредил своите подчинени да не говорят с журналисти и изследователи за “нещата, които са видели или си мислят, че са видели през последните месеци“ в небето и е заплашил със сурови наказания  всеки, който оповести подробности, свързани със сигурността на базата. Следователно, тези лица ще останат анонимни засега.

Обезпокоителната информация е била предадена на изследователя Робърт Хейстингс, който за последните седем месеца интервюирал правоохранителни органи и цивилни свидетели за продължаващата активност на НЛО близост до мястото, където са базирани междуконтинентални балистични ракети в базата Уорън,  между септември 2010 и април 2011 година.

UFO roket
UFO Near Missile Silo

Ако мистериозен обект с формата на пура многократно е забелязан на 23 и 24 октомври 2010 г. и по някакъв начин е въздействал върху прекъсването на системата за управление на 50 ядрени ракети, това няма да е първият път, когато НЛО се намесва върху функционалността на подобни системи. Това потвърдили няколко ветерани от американските военновъздушни сили, които разказали за други, все още класифицирани близки срещи с НЛО в различни бази на междуконтинентални балистични ракети по време на Студената война.

На 27 септември 2010 г., по-малко от един месец преди инцидента в Уорън, шест от тези лица са участвали в пресконференция на Робърт Хейстингс във Вашингтон относно активността в цитираната ракетна база, както и на тези, намиращи се в близост до Малмстрьом, Монтана и Уокър, Ню Мексико през 60-те и 70-те години на 20-ти век. Друг участник, бивш заместник-командир на база, разказал за собственото си наблюдение през 1980 г. на обект с форма на диск, който се задържал близо до ядрено бомбено хранилище и насочил лазерни лъчи върху него.

Тази пресконференция получава огромно медийно отразяване. CNN излъчва събитието на живо и може да се види на следващото видео по-долу:

 Активността на НЛО над ядрени обекти не е само в наши дни. Капитан Едуард Рупелт, първият шеф на изследователската група на НЛО към Военно Въздушните Сили, по проекта „Синя книга“ (Blue Book), говори за такива случаи през юни 1952 г. в интервю за списание LOOK. A пълно изследване на „зловещата връзка“ между наблюдения на НЛО и бази с ядрени оръжия е направено през 1956 г. в книгата на Рупелт, „Доклад за неидентифицирани летящи обекти“, след като той е подал оставка от Военновъздушните сили. Рупелт пише:

„НЛО са наблюдавани по-често около зони от особено значение за отбраната на САЩ – Лос Аламос, Албакърки, Оук Ридж и Белите пясъци.“

Всяко от тези места е пряко или косвено свързано в програма за ядрени оръжия на САЩ. Така например, в базата Оук Ридж в Тенеси, реактори трескаво произвеждат оръжия с уран и плутоний за тогава разширяващия се ядрен арсенал. Съществуват различни разсекретени документи на ФБР и Военновъздушните сили, обърнете внимание, за не по-малко от 14 отделни наблюдения на НЛО в Оук Ридж през периода от 12 октомври до 20 декември 1950 г. Информацията е възоснова на докладите, предадени от различни правителствени служители по сигурността, както военни пилоти и радарен персонал.

военна база
Ядрената база край Малмстрьом

Има по-стари инциденти и в базата Уорън.  В продължение на близо час на 1 август 1965 г., шест НЛО „подредени вертикално“ висят над различни силози с ракети, според публикуван по-късно меморандум към проекта „Синя книга“ от цивилния научен консултант д-р Дж. Алън Хайнек.

Относно скорошния инцидент Робърт Хейстингс интервюирал и двама бивши офицери отговарящи за стартирането на междуконтинентални балистични ракети – Джей Ърншоу и Ричард Ташнър, които са били дежурни по време на това събитие на различни подземни контроли и те потвърждават наблюденията. Ърншоу заявил, че въздушните обекти били продълговати или дисковидни в зависимост от гледната точка. Той добавил:

„Имаме доклади на хора от охраната, че в небето има обекти, наредени един върху друг, които просто кръжат там. Едва ли руснаците са способни да направят това! Така, че остава само една друга възможност. Аз съм един от хората, който вярва, че ние не сме единствените във Вселената и мисля, че някой може да се интересува какво правим в нашите ядрени бази. Не бях един от свидетелите на тези събития, защото бях под земята, но други хора отговарящи са сигурността ми потвърдиха, че обектите са били наистина там.“

Изследователят Робърт Хейстингс разполага с информация и от цивилни граждани. Между края на септември 2010 г. и началото на април 2011 г., той е получил достоверни доклади за наблюдение на НЛО във форма на пура, цилиндър, сферична и триъгълна форма, маневриране в близост и дори кръжащи ниско неизвестни обекти над ракетни силози в различни бази.

Свидетел А, който живее в източната част на Сидни, Небраска, изпратил имейл на 16 декември 2010 г.:

„Бях излязъл на терасата. Седял съм навън кратко време, и аз съм сигурен, че съм задрямал за няколко минути. Когато отворих очи, погледнах над мен и видях обект, плаващ много бавно.

НЛО беше предимно черен с малко сребристи оттенъци в него. Не се чуваше абсолютно никакъв шум от него и нямаше никакви светлини. Мисля, че единствената причина за да го видя, беше в ярката луна. Малко по-късно обекта изчезна в тъмните облаци.“

Друго цивилно лице, свидетелката B, живееща в Потър, щата Небраска изпратила електронна поща на 23 декември 2010 г.:

„Тази сутрин, когато изведох двете си кучета в 6:25 часа сутринта, забелязах ярка звезда в небето. Беше облачно и нямаше звезди. Тръгнах към предната веранда и тогава осъзнах, че е нещо друго. Обекта бе неподвижен с цилиндрична форма под наклон 45 градуса, целия беше обвит с овал светлина, като може би повече беше над върха. Изведнъж изчезва пред очите ми. Аз живея между два ракетни силоза и това нещо беше на югоизток. Страхувам се, че ще ме помислят за луда, но се надявам и някой друг да е видял това нещо.“

ufo
НЛО над база в Кавказ

Робърт Хейстингс след публикациите в печата получава много имейли с подобни описания, но всички свидетели не желаят да им се цитират имената от страх да не ги помислят да луди. Освен цивилни граждани, интервю за изследователя дава и заместник шериф.

„На 19.03.2011 г. около 21:50 ч. пътувах по междущатския главен път, когато забелязах сини и червени въртящи се светлини. Чух по радиото, че ВВС връща спешно някакъв транспорт до тяхната база. Когато запитах какво става, никой не ми отговори.

Минута или две по-късно на една миля южно видях зелена светлина летяща успоредно на полето. Светлината се движеше с голяма скорост и липсваше опашка, което привлече вниманието ми. Виждал съм множество падащи звезди през нощта, но това беше много по-голяма от такива като тях и се движеше много по-бързо. Цветът на светлината от този обект, беше сходна с тази на кулата на летището. Обекта се появи на моя югозапад и беше видим само за около 1 до 1,5 секунди …

След 10 минути получих съобщение на мобилния от годеницата ми, която пишеше, че е видяла светлини около силозите, които са се включвали и изключвали. Не е видяла движение в района и това и се сторило странно. По-късно като се видяхме уточних, че тя е наблюдавала светлините по същото време и посока на моето наблюдение.“

На 10 декември 2010 г., Хейстингс получил имейл от шериф Гилуей Хари от Кимбъл Каунти (Небраска). Той го информирал за човек, който е наблюдавал и фотографирал НЛО, преследван от военен джет (тип самолет), около 11:30 ч. на 28 ноември 2010 г.

Това лице вижда триъгълен или във формата на бумеранг плавателен съд, който се движи с висока скорост, но напълно безшумно, от север на юг.

„Докато гледах, обекта излъчваше цветни изблици на светлина, като фойерверки, а след това извърши S-образна маневра, преди да продължи по линейна траектория на полета. Минута или две по-късно военен самолет също се появи от север и започна да преследва НЛО. Самолетът, вероятно F-16 летеше толкова ниско, че се виждаше пламъка от дюзите и силата от звука направо разтресе земята.“

Свидетелят се опитал за заснеме със своя мобилен телефон НЛО и успял да направи две снимки. От първата всичко, което можело да се види са само разноцветни светлини, приличащи на тези, появяващи се като северно сияние. Това вероятно се дължи на дългото време на експозиция. Втората снимка показвала големи струи отработени газове, излизащи от джета, което почти изпълвало кадъра. Самото наблюдение е било в близост до ракетните силози северозападно от Бушел, Небраска.

UFO
НЛО над Ню Мексико през 1964 г.

За да обобщим, въз основа на многобройни достоверни доклади от персонала на ВВС и цивилни, се оказва, че в резултат на продължаващите набези на НЛО близо до ракетните силози на базата Уорън са настъпили сривове на системата за управление между септември 2010 и април 2011 г., може би дори и по-скоро. Подобни продължителни набези е имало и през 1964-67, 1975-76 и 1993-94, според свидетелства на бивши или пенсионирани източници от ВВС на САЩ (USAF) и малък брой разсекретени документи.

В резултат на тази статия според изследователя Робърт Хейстингс, новите официални откази от Пентагона да дават информация по случая са може би по-предсказуеми. Разбира се, ще има и провокации. Независимо от това, рано или късно, удивителната история за НЛО и ядрените оръжия ще се разкрие. Това, от което имаме нужда сега, пише Хейстингс, са много смели свидетели готови да изнесат факти за инциденти в базата Уорън и на други подобни обекти, както и дръзки журналисти, които да пишат сериозно по тези случаи.