Ярко светещо НЛО е заснел видеооператор от балкона на апартамента си, намиращ се до „Цариградско шосе“ в столицата на България. На 11 януари 2011 година около 18:40 ч. Владимир, така се казва очевидеца, излиза да изпуши една цигара. Тогава забелязва яркия светещ обект реещ се в небето някъде над планина Витоша.

Взема видеокамерата си Sony Neх-VG10E и започва да снима. Тъй като НЛО е на голямо разстояние и вече е тъмно, професионалния видео оператор преценя, че няма да излезе нищо ако снима на видео и затова прави поредица от фотоси. Камерата, която има обектив с размер 18-200 мм с оптичен стабилизатор може да прави снимки с висока резолюция 14,2 мегапиксела.

Според Владимир НЛО е светел със силна бяла искряща светлина от порядъка на 5500-6000 K (келвина). Обектът се е реел в небето, спирал и тръгвал в различни посоки, като се е движил с много бавна скорост. Небето е било покрито с висока облачност, като не се забелязвали звезди. Поради тъмнината не е могло да се прецени на каква далечина се е намирал НЛО. Първоначално оператора е снимал в далечен план обекта, а после е приближил максимално с вариото на обектива. В тази позиция се забелязват и други тъмни обекти върху светещото НЛО, които всъщност са клони на дървета намиращи се между камерата и светещото тяло.

Владимир е наблюдавал всичко това заедно със съпругата и баща си, като цялото събитие е продължило някъде около 20 минути. По-същото време забелязали, че летят и самолети, така че изключва възможността това да е познат летателен апарат.

Малко по-късно ни  изпраща писмо със снимките на пощата ни: ufobg@ufo.bg.

Предлагаме Ви няколко кадъра от заснетото НЛО:

нло софия
Далечен план за заснетото НЛО

нло софия

нло софия
В по-близък план НЛО се засенчва от клони на дървета

нло софия

нло софия

нло софия

нло софия

нло софия

След като зададохме няколко уточняващи въпроса, Владимир сподели, че отдавна се интересува от подобни феномени и е изключително радостен, че е успял да заснеме НЛО.

Освен в този случай професионалния видео оператор е заснел и други Неиндетифицирани Летящи Обекти над София на 24.07.2011 г., чиито снимки можете да видите в друг наш материал.