Жител на Трявна, живописен град намиращ се в северните склонове на Централна Стара планина (България), става свидетел на необичайно събитие на 1.10.2008 г.

Петьо Петров е член на Мрежата на Обединените Български Уфолози и разказва за своето наблюдение:

„Искам да ви разкажа за моя случай, който се случи в град Трявна. На 1 октомври 2008 година, в 2 часа посред нощ, нещо ме събуди и аз реших да погледна през прозореца. Открехнах пердето и останах вцепенен.

Срещу прозореца на небето, видях 6 НЛО с оранжев цвят, подредени във вид на триъгълник. Големината на всяко НЛО беше колкото диаметъра на Луната при пълнолуние – малко по-малки. Формацията се движеше от изток на запад.

Продължих да гледам обектите докато стигнаха над къщата. После бързо излязох на двора. Тогава се случи нещо невероятно. Целият триъгълник зави рязко наляво и шестте НЛО започнаха да разменят местата си. След това отново се подредиха във формата на триъгълник и продължиха своето направление в посока югозапад.

Аз се занимавам с астрономически явления от ученик. Знам само, че това се управлява от разумни същества, защото това не може да бъде природно явление. Вярвам, че има извънземни.“

НЛО Трявна
илюстрация на наблюдението

Ето малка предистория на събитието, на което става свидетел П. Петров. През месец август 2008 г. Петьо си купува лаптоп. Той не разбира от компютри и започва да се учи като първолак от детето си, но скоро му харесва и открива магията на интернет като източник на информация.

Без сам да знае точно защо, около 15-20 септември написва в Гугъл думата НЛО. Излизат сайтове, в които Петров намира много интересна за него информация. Дали нещо му е подсказвало какво ще се случи 2 седмици по-късно или случайно е открил темата, от която се вълнуват голяма част от хората никой не може да каже със сигурност.

“ Не успях да снимам тези обекти. Както знаете вече, това се случи в 2 ч. след полунощ. Не съм си и помислял, че ще видя това, за което чета в интернет. Събитието, на което станах свидетел ме блокира. Не ми мина изобщо през ума да си взема телефона да го снимам.

Всичко стана много бързо, около минута и половина. Обектите се движеха доста бързо, но достатъчно да ги огледам задоволително според мен. Дали спряха за момент преди да завият наляво, не мога да кажа, защото маневрата, която те направиха беше нещо невероятно. От това, което те направиха аз се вцепених от вътрешен страх, защото не го очаквах.

Когато видях обектите над къщата те представляваха пълен кръг, а когато се отдалечиха на запад – югозапад, обектите изглеждаха като бейзболни топки. До днес още ме е яд, че не изчаках да изчезнат от погледа ми напълно, а се прибрах в къщи.“

къща на очевидеца
къщата от мястото на наблюдението

 „След видяното отвън се прибрах и легнах, но сън до сутринта нямаше. След около десет минути, по моя преценка, аз се престраших и излязох отново на двора, но вече нямаше нищо. Така беше до сутринта. Влизах в къщи и пак излизах непрестанно. Дали са ме видяли – определено да. Звуци нямаше никакви, беше тъмно и тихо, а обектите се движеха плавно, без шум.

След няколко дена се рових в един американски сайт и голяма ми беше изненадата, когато открих две снимки и една рисунка точно на това, което видях, но обектите бяха повече от моите – 10 НЛО. Насладата ми беше пълна, защото и други хора по света са виждали това, което аз видях.“

НЛО
снимка на подобни НЛО наблюдавани в САЩ

  „След този случай три дни в главата ми се повтаряше една дума, а тя беше ВИЗУАЛИЗАЦИЯ. Чудех се какво е това, не я разбирах и по цял ден думата се повтаряше в главата ми“ – завършва разказа си Петьо Петров.

Очакваме и други свидетели да се престрашат да споделят своите случаи на наблюдение или срещи с НЛО, извънземни, паранормални явления или други загадки, които са им направили впечатление както на нашата електонна поща: ufobg@ufo.bg, така да пишат във форума ни: https://www.ufo.bg/forum/ или в страницата ни във Фейсбук.