Търсачи на НЛО показаха на 21 декември 2011 г. доказателство в интернет , че космически кораб навлиза в Слънчевата Система. Видеото е на НАСА и е записано от телескопи, наблюдаващи близкия Космос. Този път корабът има триъгълна форма, и може би е подобие на „Звездните Разрушители на Империята“ от филма „Междузвездни войни“.

Въпросният космически кораб изглежда е огромен, с размера на планета твърдят преследвачите на НЛО, които са го забелязали.

Меркури
Меркури 2 Меркури 3

От НАСА се опитват да потулят ставащото, но ясно се виждат първите два дни, в които обектът навлиза в системата, както е показано на сайта:

secchi.nrl.navy.mil/sccmovies/index.php?subdir=HI1&syear=2011 .

Изберете телескоп и после задайте дати от 26-ти до 1-ви.

Сравнявайки го по големина с други планетарни обекти, които се виждат на телескопа, този обект е с огромни размери.

Но от НАСА отговарят: „Този обект не е голям, става въпрос за техническа грешка. Отговорът е много прост. Оптически ефект“.

Отговорът се крие в другия край на картината. Точно, когато странният обект се появява, Венера, която е много ярка, навлиза в полето на видимост. И това не е никак случайно. Странно изглеждащият геометричен обект е всъщност отражението на Венера в лещите на телескопа. Ефект, който е бил наблюдаван много пъти досега.

С това случаят за НАСА е приключен. Те казват: „Смятате ли, че хората работещи там, които полагат толкова време и усилия за да открият живот и планети поддържащи живот извън Земята — не искат да съобщят за един такъв огромен „Звезден Разрушител“ с големината на цяла планета, който навлиза в Слънчевата Система? Още повече, че той е забелязан във видео достъпно за хората?“

В случая може и да е така, но в действителност ако наистина навлезе подобен кораб, дали биха съобщили в медиите или ще остане като информация със гриф „само за вътрешно ползване“? И няма да им е за първи път…