На 14 февруари 2012 г. рано сутринта много хора от северната част на щата Каролина са били събудени от ярка светлина и последващ гръм. Повечето съобщения са от 1:45 ч. местно време. За това събитие местния канал на телевизия Фокс (Fox) прави репортаж.

Служител на Националната метеорологична служба в Грийнвил, намираща се на международното летище заявил, че въз основа на доклади на очевидци на събитието, това е твърде вероятно да е метеор.

Метеорологичната служба докладвала, че около 1:46 ч. е имало ярка светлина в небето и те записали съвсем малка светкавица с фотоапаратите си.

Полицията в Спартанбърг са съобщили в метеорологичната служба, че са получили многобройни обаждания от хора. Те казали, че един от техните служители е видял светкавица от колата си и много парчета, които се разпадат в небето.

Жителят на Грийнвил Джоузеф Файдлър изпратил запис на видео от охранителната камера от дома си, на която се вижда една ярка светлина, която озарява квартала и се вижда отражение на метеорит върху предното стъкло на колата му по-долу.

Стюарт МакДаниел от Лойндел, Северна Каролина изпратил видео на телевизия FOX Каролина, в което се вижда голяма ивица светлинна диря оставена от огнено кълбо.

падащо НЛО

Разтревожени очевидци са се обадили на 911 от където са очаквали отговор какво е това.

За да успокоят нервното напрежение сред хората местни астрономи коментирали наблюдаваното като възможно падане на метеор или малка комета.

Д-р Скот Хауърд, геолог от Министерството на природните ресурси на Южна Каролина, казал, че шансовете за намиране на останки от метеорит са много незначителни. За незапознатите с термините на небесните падащи обекти той уточнил, че телата, които влизат в атмосферата, са известни като метеори. Това са чести явления и обикновено ги наричат ​​падащи звезди. Хауърд допълнил, че ако нещо се удари в земята, едва тогава се нарича метеорит.

Ето и самия репортаж по телевизия Фокс (Fox):

От самия репортаж се вижда, че въпреки всички официални изявления някои от местните жители са неспокойни: а ако това не е природно явление, а атака на извънземни какво ще правим?

В дадения случай едва ли се касае за извънземна инванзия, но случая е любопитен и едва ли ще има преки доказателства за която и да е теория.

Ако някой от Вас уважаеми читатели на нашия сайт има подобни преживявания, можете да ги споделите с нас на познатия e-mail или в нашия форум.