За наблюдение на 3 оранжеви НЛО ни съобщават от Варна, морската столица на България. Събитието се е случило вечерта около 22.00 ч.

В пощата ни ufobg@ufo.bg се получи писмо от Красимира Н. :

„В небето над Варна наблюдавах 3 странни летящи обекта. За съжаление нямах възможност да снимам. Дали имате някаква информация?“

През лятото зачестяват наблюденията на НЛО, което е нормално поради факта, че небето е ясно, топло е и хората  поглеждат към небето по-често. За да получим повече информация по случая зададохме допълнителни въпроси на Красимира . Ето какво ни отговори тя:

„Първо искам да ви благодаря за отделеното внимание, тъй като сигнализирах на няколко места и не получих отговор.

На кратко, на 26.05 вечерта гледайки телевизия забелязах светлини през полузатворените щори и първоначално предположих, че е самолет. Но в следващия момент се усетих, че са оранжеви и ярки, а и не се чуваше обичайния за прелитащ самолет шум. Веднага отворих прозореца (от който имам много добра видимост, защото съм на последния етаж и нищо не ми закрива гледката) да погледна и видях три огнено оранжеви кълба, подредени във вида, които се опитах да ви нарисувам.

НЛО Варна

Летяха си ей така! След като вече нямах видимост от тази стая, се прехвърлих на южната тераса , но от там за съжаление не можах да видя нищо повече заради съседните кооперации. Съжалявам, че не съм много конкретна в горепосочените обяснения, но честно казано нямам опит и необходимата база за преценка.
Не знам какви бяха тези светлини и с каква цел, но по скоро ме дразни медийното мълчание и дежурното обяснение , че „нещо не ти е наред“ , ако си видял такива неща.

Благодаря Ви още един път за отделеното време и внимание!
Много ще ми бъде интересно, ако все пак излезе информация по този случай.“

В отговор на писмото на Красимира можем да й съобщим, че същата вечер са наблюдавани НЛО и над Пазарджик. Повече за този случай можете да прочетете в друга наша статия: „Наблюдение на 2 огнени НЛО над Пазарджик на 26.05.2012“.

Освен това в същата вечер са заснети и подобни обекти в различни краища по света.

НЛО над Москва, 26.05.2012 г.:

 

НЛО над Швеция, 26.05.2012 г., Линкопинг:

Факт е че подобни феномени се наблюдават над различни места както във България, така и по света. Това надали е случайно природно явление или неиндитифицирани самолети. Касае се за нещо повече. Дано да имаме шанса след по-задълбочени проучвания да имаме и повече отговори.

Очакваме Ваши отзиви за наблюдения на НЛО или други феномени в пощата на сайта ни, във форума https://www.ufo.bg/forum/ или на страницата ни във Фейсбук.