За наблюдения на НЛО в края на месец юни и началото на юли 2012 г. ни съобщават от Варна.

„Здравейте. За 2 седмици от спирка „Автогарата“ имах възможността да наблюдавам два различни случая с НЛО“ – така започва писмото си Вероника, получено в пощата на сайта ни ufo.bg.

„Първият случай, който се случи в последната седмица на месец юни представляваше оранжев кръгъл средно голям източник на светлина, който се движеше приблизително праволинейно и в началото създаде впечатление на обикновен летателен апарат. Цвета и постоянната светлина, която излъчваше, и последвалият необикновен за самолет курс ме карат да се запитам какво би могло да бъде.

Вторият случай е наблюдаван отново от същата спирка (посока „кварталите“ ) на абсолютно същото място на 2-ри юли 2012. Обектът приличаше на малко по-ярка бяла звезда. Движеше се право вертикално от долу на горе и беше ясно за разпознаване движението му, поради намиращите се в близост до него звезди и сгради, които ми служеха за преценка на разликата в местоположението му. До него се наблюдаваха съвсем слабо още два малки обекта движещи се отново от долу на горе.

За жалост не успях да ги заснема. Ще се радвам да получа отговор от Вас.“

Веднага се свързахме с 19 годишната очевидка и я помолихме за повече подробности, които са задължителни за проучванията за НЛО. Вероника беше така добра да направи и няколко картинки с примерна възстановка на наблюденията.

 

НЛО Варна
Изображение 1

НЛО Варна
Изображение 2

„Дърветата и блокът показват разположението на същите в реалност. С реалните си размери и цветове са изобразени звездите и обектите.
1-вият обект беше бледо оранжев малко по-голям от светлинките на самолет (Наблюдението е извършено в периода 25-30 юни 2012 г., 21:55 – 22:10 ч., Изображение 1). Небето беше чисто и НЛО ясно се различаваше от звездите. Направи ми впечатление след като забелязах, че не премигва, както самолетите. Не се чуваха звуци, а и беше твърде далеч. Светлината му не се размиваше и не беше фрапиращо силна, но достатъчно добре забележима.
На Изображение 2 с бели различни по големина точки съм изобразила начинът му на движение, като по-големите точки са неговото евентуално приближаване, а по-малките неговото отдалечаване.“

 

 

НЛО Варна
Изображение 3

НЛО Варна
Изображение 4

„2-рият обект беше бял, на пръв поглед почти не се различаваше от звездите около него (Наблюдението е извършено на 2 юли 2012 г., 22:00 – 22:15 ч., Изображение 3). В този ден силно впечатление правеше луната, която беше голяма и ниско разположена и излъчваше силна светлина. Небето беше кристално чисто. Започнах да следя обекта след като забелязах промяна в местоположението му. В момента, в който нивото му се изравни с това на по-голямата звезда в близост до него бях сигурна, че наистина се движи, защото разстоянието не е никак малко. Местоположението му спрямо дървото също ми помогна за определяне на движението. След достигането му на нивото на голямата звезда се загледах за други подобни на него и успях да доловя със сигурност един друг подобен обект, който не бях забелязала до тогава. Въпреки това не съм сигурна, дали се движеше, тъй като имаше твърде слаба светлина (Изображение 4).

Наблюдението ми на двата обекта траеше около 3-5 минути, но останалите на спирката за жалост не проявиха интерес какво и защо точно гледам толкова втренчено в небето и се опитвам да снимам.“

Очевидно е, че тези наблюдения не са на традиционни летателни апарати – самолети, вертолети, както и на станали модерни напоследък обяснения с китайски фенери. В дадения случай  класификацията е НЛО. Зачестилите наблюдения могат само да ни провокират още повече да продължи проучванията, както и да търсим отговори какво всъщност може да бъде всичко това.

За да подчертае, че прави ясна разлика между НЛО и природни явления Вероника ни разказа и за наблюдения на падащи метеорити:

„Наблюдението ми на падащи метеорити беше в началото на тази година. Часът беше около обяд, времето беше сравнително ясно. Намирах се на тераса в кв. Младост с идеален изглед към небето посока центъра. Направи ми впечатление ярко червен голям обект падащ право вертикално надолу. Оставяше тъмни следи и бях убедена, че това е пушек. Спрях да го виждам след като изчезна в района пред магазин „Билла“ в кв. Възраждане. Няма и минута след това забелязах втори метеорит със същото движение, който за жалост се изгуби след минута зад блока пред мен. Изглеждаха изключително големи и дълго време след това търсих информация в интернет за наскоро видени обекти, метеорити и евентуално приземяване на такива. Почти съм сигурна, че първия обект има огромна вероятност да е паднал все още видимо голям и цял. Обектите бяха неправилни и никак не наподобяваха чинии!“

Очакваме и други разкази на очевидци за странни и необясними явления, както евентуално снимки или видеоматериали. Експертите от „Мрежата на Обединените Български Уфолози“ ще отговорят на въпросите Ви, а при възможност ще разследват на място някои от най-интересните случаи. Пишете на познатата Ви електронна поща: ufobg@ufo.bg, споделяйте информация и във форума ни: https://www.ufo.bg/forum/ или профила ни във Фейсбук.