За една вечер на 18.07.2012 г. и то в рамките за около 30 мин. между 21:30 и 22:00 ч. – 2 пъти са наблюдавали НЛО над град Добрич. За това съобщава очевидка на име Калина.

През летните месеци много често се забелязват странни светлини в небето. Особено през последните два месеца активността на Неиндитифицираните обекти нарастна значително.

НЛО 18 юли 2012
Браун Каунти, Охайо, САЩ – 18.07.2012 г. – едно от многото наблюдения на НЛО на тази дата

Една от причините е, че тогава хората са навън и по-често поглеждат в небето. Но за една вечер да имаш две наблюдения, това си е впечатлително. Ето какво ни пише очевидката Калина:

„На 18.07.2012, четвъртък,  в небето над Добрич видях 2 пъти НЛО. Обектите бяха различни и се проявиха по различен начин. Стоях в часовете между 21.30 и 22.00 на терасата си, на седмия етаж, в центъра на града. Не бях сама. Стори ми се, че виждам падаща звезда, затова и се вгледах и почнах да си пожелавам нещо съкровено.

Но дори забравих какво желая, защото мигновено ми направи впечатление, че това не бе падаща звезда като онези, които бях виждала преди. Онези ‘звезди’, падайки изгаряха все повече, докато накрая не изчезваха напълно, т.е. не изгаряха напълно още с падането си в небето. А при тази след най-силния проблясък вместо да изчезне, да изгори напълно, просто се смали до предишните си размери. Беше същото, като проблясването във филмите, когато един космически кораб влиза в дупка в пространството, и излиза съответно пак от подобна дупка другаде.

След като се върна до първоначалните си размери обектът продължи да се движи напречно. Светлината му през цялото време беше бяла, а формата – точковидна / кръгла. Докато падаше, неслучайно използвам глагола „падам“, тъй като обектът изглеждаше , че се движи надолу, до силния проблясък, след него започна да се движи водоравно. Малко след това, наистина не след дълго забелязахме с другия човек до мен, отново летящ обект, движеше се изключително бързо, по-бързо от самолет. Отново бял, отново с точковидна форма/кръгла. Движеше се само водоравно.“

Трябва да се направи уточнението, че като се говори за точковидна форма свидетелката има впредвид, че обекта е на голяма далечина и изглежда като точка. Относно приликата с други познати летателни апарати Калина допълни следното:

„Държа да отбележа, че нямаше при нито един от обектите от онази „примигваща сигнализация“ на самолетите. При първия НЛО „падането“ + „проблясването“ траеха точно толкова, колкото падането на звезда; след проблясъка обектът се движеше водоравно, може би с приблизителната скорост на самолет. Докато вторият НЛО се движеше изключително бързо – времето, за което го улавях с очи по небето нямаше и минута.“

Ако за наблюденията в Добрич имаме само разказ на очевидец, то през същата вечер, макар и по друго време свидетели на НЛО са успели да ги документират и на видео.

Наблюдение на 4 НЛО над САЩ:

За наблюдения на странни обекти или явления на територията на България можете да съобщавате на пощата на сайта, както да пишете във форума: https://www.ufo.bg/forum/ или страницата ни във Фейсбук.