Червено-оранжеви НЛО са кръжели над Варна на 21.07.2012 г. около 22:00 ч. Четири или пет обекта за около 30 мин. са преминали небосклона като са се изчаквали.

За това ни пише свидетелят Пламен Петков, който заедно с майка си са наблюдавали любопитното събитие.

„НЛО-тата, които видяхме на 21.07.2012 бяха на разстояние около 10 км и на височина около 2000 м.

На пръв поглед си помислих, че са звезди, но светлините им бяха оранжево-червени. Движеха се плавно. Светеха постоянно. Разстоянието между обектите беше около 100-тина метра.

Наблюдавахме ги около 30 минути. Движеха се по-бавно от самолет например. Небето беше кристално чисто, облаци нямаше, Луната не се виждаше. Звуци не се чуваха.

НЛО-тата кръжаха над града, изчакваха се и продължиха полета си посока запад. Направих снимки, но качеството не е много добро.“

НЛО Варна 1

НЛО Варна 2

 Свидетелят продължава разказа си за случката на 21.07.2012 г.

„Казвам се Пламен Петков, немски гражданин от български произход. Лятото го прекарвам в родината. Живея във Варна, Св. Константин. От терасата ни се открива красива гледка и често наблюдавам небето. Виждал съм преминаващи спътници, „падащи звезди“, но това което Ви разказвам ми се случи за първи път.

В приложение Ви изпращам скица на движението на обектите.“

НЛО Варна 3

Разказа на очевидеца продължава за наблюдението на НЛО от предната вечер:

„Още по-интересно беше това, което видяхме на 20.07.2012. Седяхме с майка на терасата. Доста самолети излитаха и кацаха на летище Варна.
Към 22.00 ч. се зададе от североизток летящ обект с много силна светлина. В първия момент си помислих, че е самолет, но когато си намали светлината и спря на едно място, видях че формата му е кръгла. Светлината спря съвсем и се изгуби от поглед.
Сутринта към 05.00 ч. майка ми го е видяла отново на същото място, светел e и е излетял вертикално. Наблюдавала го е около 30 минути.“

Като обобщение може да се каже, че явно Неиндитифицираните Летящи Обекти се засичат най-често в часовия пояс 22:00 – 24:00. За съжаление свидетелите не разполагат с професионална фотографска техника, и снимките които публикуваме не са с добро качество. От това следва, че не могат да се правят сериозни заключения за произхода на тези НЛО. Остава единствено утешението, че наблюденията продължават и все някой ден може да има добро попадение. Можем да бъдем благодарни на всички, които ни пишат за да споделяме тези истории.