През юли 2012 г. над Стара Загора е забелязан овален НЛО, излъчващ ярко жълто-оранжева светлина. Това се е случило в часовия интервал между 21:30 – 22:30.

За гореспоменатото наблюдение ни съобщава г-жа Ж.Х. след като е прочела друга публикация в сайта ни ufo.bg за ромбоиден НЛО на 19.07.2012 г. в същия град. Ето какво ни пише тя:

„Здравейте. Не бях сигурна дали да ви пиша, защото разказът ни предизвикваше съмнение сред приятелите на които сме споделили.

Пиша по повод друг случай пак в Стара Загора. Става дума за наблюдаваното от Дарина А. на 19.07.2012 в 22:20 ч. (https://www.ufo.bg/?p=2735)

Проблемът е, че не мога да потвърдя дали на същата дата, но една вечер между 21:30 и 22:30 излязох на терасата и силна светлина привлече погледа ми (аз съм любител на нощното небе и често излизам просто така да погледам небосвода).

Живея във висок квартал също като Дарина, имам чудесна гледка към голяма част от града и ми се стори, че обекта е ужасно ниско. Не можах да повярвам в първият момент, затова повиках приятелят ми, за да съм сигурна, че не си въобразявам.

НЛО
НЛО над Колорадо (САЩ), подобно на наблюдаваното в Стара Загора

 И двамата видяхме овален обект с ярко жълта-оранжева светлина. Не приличаше на това, което описва Дарина по форма. Просто стоеше в тъмнината без да се движи за около 30-40 секунди. Единственото, което ми се струва, че забелязах бяха едва доловими пулсации. След това много бързо изчезна в посока югоизток.

Няма как да съм прецизна в информацията си, но имам усещането, че беше на височина не повече от 200 метра над блоковете, на далечина около 200 метра от моята позиция и с огромни размери в предвид какво може да се види на нощното небе. Мисля, че беше с размери по-големи от тези на Луната и знам, че това не беше Луната, защото тя си беше там, но на друго място.“

Ж.Х. допълва в писмото си, че вярва в съществуването на друг живот в Космоса и е почитател на Карл Сейгън, който защитава тази идея, но не е очаквала на нея да й се случи такова нещо.

„Интересно беше, че нямаше нищо за този случай в интернет и чак сега попаднах на разказа на Дарина, която моли хора видели това да споделят. Разказвам за този случай не за да ставам известна, а само, за да бъда в помощ на вас търсещите хора! Дано наистина съм била полезна.“

Наблюдението в Стара Загора не е единственото на тази дата. Като любопитни факти за читателите на сайта предлагаме две документирани наблюдения на НЛО от 19.07.2012 г., предполагаемия ден на събитието.

Цигарообразен НЛО заснет над Бразилия:

НЛО с форма на триъгълник заснето над Анкара, Турция:

Ако имате информация за НЛО или други странни събития, можете да ги споделите с нас, гарантираме анонимността Ви!