„На 04.05.2013 г. около 22:40 ч. в гр. Мездра, аз и моята майка случайно забелязахме изключително странен небесен обект“. Така започва писмото си до ufo.bg свидетелката на НЛО, Антония.

„В небето нямаше видими звезди и затова обекта личеше много ясно. НЛО светеше с много ярка светлина, в червеникав цвят и беше толкова голям и ярък, колкото ясно светеха уличните лампи в далечина от около 1 км. Обекта беше неподвижен. Решихме, че е самолет, но светлината беше постоянна (не мигаща) и НЛО видимо не се движеше. След около 15 секунди светлината започна да отслабва и да става все по-малка светеща точка, отново в червеникав цвят и без да променя местоположението си. След около още 10 секунди обекта изчезна.

Заснех две снимки, където обекта се вижда като ярка и следващата като затихваща светлина.“

НЛО над Мездра, 4.05.2013 ч. НЛО над Мездра, 4.05.2013 ч. Оригинална снимка 1.
НЛО над Мездра, 4.05.2013 г. Оригинална снимка 1.

 

НЛО над Мездра. Оригинална снимка 2.
НЛО над Мездра. Оригинална снимка 2.

„След около 2 минути, през които с майка ми разговаряхме и бяхме учудени от видяното, отново случайно погледнахме към хоризонта и видяхме същата ярка светлина, като първоначалната. Тя се движеше с равномерна бърза скорост, сякаш кацайки зад планината. Кацането се случи за около 5 секунди.

Наблюдавахме след това хоризонта още около 30 мин., но повече не се видя нищо.

Снимките са направени с телефон Iphone 5 .“

НЛО над Мездра, първоначално светлина е ярка
НЛО над Мездра, първоначално светлината е ярка
НЛО над Мездра, на втората снимка светлината постепенно затихва
НЛО над Мездра, на втората снимка светлината постепенно затихва

След като се свързахме с Антония зададохме уточняващи въпроси за да разберем повече подробности за наблюдаваното.

Приблизителната големина на НЛО, сравнен с други познати небесни
тела е бил колкото 3-4 големи звезди, събрани една до друга. Обекта се движил в южна посока спрямо Мездра.

„Времето беше облачно и непосредствено след като изчезна НЛО – заваля дъжд. Обекта се виждаше ясно, което означава, че е бил под облаците. Може би на такава височина летят и самолети, но скоростта на полета беше по-голяма сравнена спрямо тяхната.“

И за да уверим читателите, че наблюдателя на НЛО не нужно да бъде анонимен помолихме Антония  да разкаже нещо за себе си: тя любезно сподели, че е мениджър в голяма фирма, че не членува в секта, християнка е и е на 25 години.

За момента не можем да кажем какво е наблюдавано над Мездра, но е  достатъчно странно за да не бъде оприличено с познати летателни апарати.  А в заключение можем да направим извода, че свидетел на НЛО може да бъде всеки, стига да обръща достатъчно внимание на летящите обекти, както и на случващото се около нас.

За всякакви случаи на НЛО, аномалии или други загадки може да пишете в пощата на Мрежата на Обединените Български Уфолози.