Студентка наблюдава НЛО над град Варна сутринта на 11.01.2014 г. Точно в 7:30 ч. над квартал Младост забелязва обект, подобен на звезда да лети в небето. Тъй като се интересува от тематиката за НЛО още същия ден пише в страницата във Фейсбук на Мрежата на Обединените Български уфолози.

Ето и писмото на Дияна, студентка по икономика:

„Здравейте! Мисля, че видях НЛО. Тази сутрин (11 януари 2014 г.) в 7:30 видях през прозореца обект подобен на звезда да се носи в небето (бяла светлина). Направих снимка, но на нея почти не се вижда. Нямаше реактивна диря, не знам дали беше метеорологичен балон. Наблюдавах го около 2 минути след което нямах видимост. Това се случи в град Варна, квартал Младост.

Много мой познати са виждали подобни неща.

От известно време се интересувам от темата за „НЛО“, но се притеснявам за автентичността на информацията, която се дава в интернет. Ако имам друго такова преживяване разчитайте, че ще ви уведомя за случая!“

Ето снимката, която Дияна е направила с телефона си Samsung Gt-S5830. За съжаление качеството не толкова добро.

UFO Varna 11-01-2014

След полученото съобщение веднага се свързахме с очевидката за повече подробности. Ето какво ни отговори тя:

„Наблюдавах обекта от апартамента си в квартал Младост на улица „Цар Освободител“, тя разделя кварталите Младост и Възраждане. Видях над кв. Възраждане „звездата“, която дойде от запад и продължи на изток и мина над блоковете срещу мен.

НЛО или е бил много малък или е бил на голяма височина, защото беше почти светло навън, а не можех ясно да видя какво точно е това. Скоростта беше може би като на самолет (като на доста бърз самолет) и не забелязах да сменя рязко траекторията си.

Ще ви разкажа обаче и друга случка: Мой приятел ми разказа как една вечер е видял кълбовиден обект около 21-22 часа. Докато летял над кв.Аспарухово рязко сменял посоката си, но щом е преминал квартала и завил към град Варна се е забавил. Движел се е праволинейно и е започнал да свети с червени или сини лампички подобно на самолет.

Мисълта ми е, че в 7:30 вече е светло и хората са будни, може би затова е действал „по-земно“. Може би е бил природен феномен, астероид и прочие. Може да е всичко, но не беше нещо, което познавам. Нямам нищо против да го публикувате в сайта си, току виж не съм единствената, която го е видяла!“

Благодарим на Дияна за споделената история. От разказаното не могат да се направят генерални заключения какъв е наблюдавания обект. От възможните обяснения е това да е спътник на околоземна орбита. Принципно – праволинейната траектория, равномерната скорост, както и посоката на движение от запад на изток предполагат, че има голяма вероятност да е спътник.

Но относно другата случка над кв.Аспарухово, наистина е класическо описание за наблюдение на НЛО.

Надяваме се, други читатели които могат да разкажат повече по описаните случаи да ни пишат в пощата на сайта ufo.bg.