„Наблюдавахме формация от няколко НЛО над София минути след посрещането на Новата 2014 година“, това съобщи читателка на сайта ни ufo.bg.

„Бяха 6 броя светлини, симетрично подредени в 2 реда от по 3“ – започва разказа си Светла. „Заедно с приятелят ми наблюдавахме зарята над София. Ние живеем в квартал Младост. В същия момент забелязахме странни светлини, които се движеха в небето. Подобни обекти бяхме виждали и друг път. Приятелят ми, който работи в авиацията каза, че това не са самолети, защото не мигат. Първоначално си помислих, че се шегува, но както ги наблюдавахме обектите започнаха да се отдалечават в посока към Витоша и ме накара да се замисля, че наистина са НЛО.

Не можахме да си обясним какво може да е… Виждала съм китайски фенери, но тези обекти не приличаха на тях. Освен това, не може да са такива, защото НЛО-тата се появяваха един по един, наредиха се в редица, и то идващи от срещуположни краища на София. Не мисля, че китайски фенери биха могли да направят толкова сложни маневри и то летейки симетрично. А за самолети летящи по това време, просто беше учудващо.

Реших да заснема обектите с телефона си, но за съжаление точно тогава той звънна и докато приключа разговора, НЛО-тата изчезнаха. Цялото наблюдение продължи около 10 мин., не повече. От клиповете, които съм срещала в интернет, следващия заснет над летище Хийтроу, Лондон, Англия най-много се доближава до нашето наблюдение.“

НЛО Лондон 2013
НЛО над летище Хийтроу, Лондон, Англия – 5.07.2013 г.

За повишена активност на НЛО по време на настъпването на Нова година говори и описания случай във вестник „Труд“ за наблюдението на НЛО над жп гара Бенковски, до Пловдив. 58-годишният дългогодишен железничар Валентин Христов, който в момента работи като охрана на пластмасови бутилки, наблюдава 3 НЛО. Ето какво разказва той:

„Точно в 23.50 часа на 31 декември 2013 г. излязох да извърша обход на обекта, а и да гледам зарята над Пловдив. Тази нощ небето беше ясно и на височина от 1000 метра точно над жп гарата в Бенковски видях 60-метров летящ обект във формата на бумеранг.“

Валентин Христов, снимка в-к "Труд"
Валентин Христов, снимка в-к „Труд“

„Първоначално помислих, че става дума за прелитащ самолет, но липсваше бялата мигаща светлина, а вместо това тялото във въздуха светеше в червено-оранжево и стоеше неподвижно.“ – продължава разказа си Христов.

Когато точно над полунощ в Пловдив започнала зарята, обектът се издигнал на височина от 1500-2000 метра, а след като илюминациите приключили, се спуснал надолу и започнал да кръжи в радиус от 500-600 метра, като променил формата си от бумеранг на квадрат.

Пазачът направо онемял, когато в 00:10 часа над основното училище в средата на село Бенковски се появило второ летящо в небето тяло, което било на 300-400 метра от първото.

След първоначалното си вцепенение Христов позвънил на тел.112 и съобщил за видяното. Малко след това към 00:20 часа в небето над Бенковски изненадващо се появило и трето НЛО, което прелетяло съвсем ниско над пътя Пловдив-Съединение.

Трите обекта придобили формата на бумеранг и отлетели на север в посока към Стара планина.

„От 5 години работя като нощен пазач, но за пръв път ми се случва подобно нещо. Опитах се да заснема трите летящи обекта с телефона си, който има добра камера, но за съжаление на снимките нищо не се вижда.“- споделя пазача. Според него тяхната структура била като скачени една с друга сфери, които си променяли формата.

Валентин Христов се кълне, че не е вземал никакви лекарства и никога в живота си не е пробвал наркотици.

През годините обикновено зачестяват наблюденията на НЛО точно на връх Нова година. В повечето от случаите се касае за познати обекти – китайски фенери или илюминации, но в тези описани по-горе случаи е възможно да са наистина НЛО.

Надяваме се и други очевидци да споделят в сайта ни за своите наблюдения, тогава можем да направим преценка какво всъщност лети в небето – НЛО или нещо познато. Очакваме писмата Ви на пощата на сайта ни ufo.bg или в страницата ни във Фейсбук.