Румънски турист по време на изкачването на връх Люботен в планината Шар, намиращ се на границата между Косово и Македония е заснел НЛО. За това пише сайта tainoe.info.

Очевидецът, който бил в състав на многочислена група в утрото на 25-ти октомври 2015 г. изкачил върха на надморска височина 2498 метра, където е направил много снимки. След като се е прибрал и разглеждал фотосите, той открил на един от тях „златиста“ сфера над самото било.

„По време на изкачването бяхме 230 туриста и никой не забеляза нещо странно“ – съобщил местен жител за организацията MUFON, където е заведен случая под номер #80168.

„Летящите сфери са много любопитни, изрази своето мнение уфолога Скот C. Уоринг. – Въпреки, че те не често се спускат толкова ниско, все пак могат да се видят и от човешки очи. Самият аз бях свидетел на подобна сфера да лети на 2 метра от мен. В описания случай НЛО явно се е движило непрекъснато, затова хората не са го забелязали!“

„Можете да видите и на тази снимка, че „златната“ топка, прилича на метална, но може да е направена и от друг материал, неизвестен на нас!“, заключава уфолога.

За подобни сфери сме писали нееднократно и в нашия сайт ufo.bg, включително както има заснети снимки, видеа и преки наблюдения от близко разстояние.