Читател на сайта ни ufo.bg ни информира, че на 26.02.2017 г. в 18:30 ч. в небето над Разград е наблюдавал и заснел НЛО. Обектът е бил с правоъгълна форма и зелен на цвят.

Ето какво ни написа свидетелят г-н Христо Купенов за наблюдаваното от него, като ни и изпрати и снимка:

„На 26.02.2017 г. в 18.30 ч. заснех неидентифициран летящ обект в небето над гр. Разград. Обектът беше позициониран на около сто метра височина. Спусна се плавно до земята и остана там към 15-20 секунди. След това се върна на първоначалната си позиция, на която стоя към 10 секунди, после се издигна плавно нагоре и надясно.“

UFO_Razgrad2

На очевидеца зададохме няколко въпроса с цел по-голяма яснота за самото наблюдение:

1. Бихте ли уточнили мястото на заснемане?

– Мястото, от където заснех обекта е северната тераса на апартамента, в който живея. Намира се в гр. Разград, ул. Вапцаров 9.

2. Каква беше посоката на наблюдение на обекта спрямо посоките на света или спрямо други земни обекти?

– Посоката на обекта спрямо мен беше североизток.

3. Какви бяха метеорологичните условия?

– Времето беше ясно, без дъжд и вятър.

4. Можете ли да сравните големината на този обект спрямо други познати?

– Обекта беше голям и впечатляващ. От моята позиция, която беше фронтално спрямо него, приличаше на правоъгълник с много малки извивки в двата края на долната страна и с по големи извивки на горната страна. Не мога да го сравня с друг обект, понеже до сега не съм виждал нещо подобно. Пращам ви рисунка на обекта.

5. Какъв цвят излъчваше, а неговата интензивност каква беше?

– Обектът излъчваше светло зелен цвят, като през цялото време интензитета на цвета не се промени.

6. Можете ли да прецените на каква на разстояние от вас беше?

– Според мен разстоянието до обекта беше около 2-2,5 километра.

Ето рисунката от очевидеца на мястото на наблюдение и формата на обекта:
UFO_Razgrad4

Увеличение на заснетия обект:

UFO_Razgrad3

Снимката е направена с мобилен телефон Samsung SM-A300FU, с време на експозиция 1/17 сек. и светлочувствителност ISO-1250. За съжаление поради отдалечеността на обекта няма как да се видят подробности от него, но ясно се вижда цвета му. Не можем да кажем какво е това, но категорично го класифицираме като Неидентифициран Летящ Обект.

За подобни наблюдения на огромни НЛО сме писали в сайта ни многократно, така че това не е някаква новост. Определено обаче можем само да направим хипотези, че обектите са земни военни секретни апарати или пък, че са извънземни кораби. Определено са реални обекти! Г-н Купенов също желае да получи повече отговори, но въпросите какво е това си остават открити.

Ако и вие уважаеми читатели на сайта ни ufo.bg сте наблюдавали или имате информация за НЛО бихме се радвали, ако ни пишете – само така можем да достигнем по-близо до истината!