Охранителна камера рано сутринта на 17.05.2018 г. улавя странно летящо тяло, което се рее близо час във въздуха ниско до земята в обект близо до Пазарджик. За сайта ни ufo.bg това съобщи наш читател, като ни изпрати няколко видеоклипа.

Първия клип е от 3:14 ч.

Втория клип е от 3:47 ч.

Какъв е този летящ обект, приличащ на „пръчка“ засега не знаем, но можем да кажем какво не е това. При внимателно разглеждане на клипа се виждат как прелитат някакви насекоми, а това определено не прилича на тях.

Запис от 3:13 ч. на 17.05.2018 г.
Запис от 3:47 ч. на 17.05.2018 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Запис от 3:47 ч. на 17.05.2018 г.
Запис от 3:47 ч. на 17.05.2018 г. – виждат се прелитащи насекоми

 

 

 

 

 

 

 

Като пример, че летящата „пръчка“ не прилича на насекомо прилагаме друг запис от нашия читател, но от 22.04.2018 г. На него се вижда как някаква буболечка лази по обектива на камерата.

Ето и два стоп кадъра в различни положения на насекомото по обектива на камерата.

 

 

 

 

 

 

 

Макар да е кръстил клиповете си като Дух, самият читател Иван Милчев не вярва в тях. Според него летящата „пръчка“ не може да е светлина и вероятно има някакво логично обяснение, но не може да разбере какво е.

И още една илюстрация как изглеждат насекомите заснети от охранителни камери през нощта. Следващия видео клип  е от Тринити бей, Тексас, САЩ.

Много ясно се различават летящите твари, те се стрелват нагоре – надолу, определено не приличат на летящата „пръчка“ от Пазарджик.

Сайта ren.tv пусна видео, което изплашило потребителите на мрежата. На кадрите, заснети от камера за видеонаблюдение, се вижда как посред нощ се спуска светещ обект.

В статията ren.tv пишат, че конспиратолози заявили, че това може да е човешка душа. Някои „уфолози“ пък казали, че е пришълец от космоса. Но видеоекспертите са категорични, че това може да е молец или друго насекомо.

Следващия видеоклип отново не показва нищо паранормално, а солидно емпирично доказателство за насекоми, които кацат върху обектива на камерата.

И така, от показаните видеоклипове се вижда как изглеждат насекомите в общия случай. Разбира се има хиляди други видеа или снимки на летящи твари, но те не приличат на нашата летяща „пръчка“! Това нещо не може да е и отражение на светлина според г-н Милчев, а и се мести непрекъснато в продължение на близо час. Определено не може да е и човешка душа.

Тогава остава въпроса: Какво е това?

Ако Вие уважаеми читатели имате някакво предположение, то може да го споделите с нас в пощата на сайта ufo.bg или на страницата ни във фейсбук.