Снимки със странни обекти на тях за сайта ни ufo.bg ни изпрати члена на Мрежата на Обединените Български Уфолози г-жа Цветанка Христова от Петрич. Тя неведнъж я улавяла с фотоапарата и камерата си интересни летящи обекти.

В дъждовния ден на 2 август 2018 г. г-жа Христова е правила поредица от снимки на пейзажа с мобилния си телефон SAMSUNG SM-J100H. По-късно когато ги разглежда тя забелязва странен обект.

След внимателен анализ на снимката може да се каже със сигурност, че този обект е реален. Когато се увеличи и обработи с различен контраст изображението се виждат светлосенки по него.

 

 

 

 

Следващия увеличен отрязък показва, че снимката е с недобро качество и на близките обекти има изкривяване по ръбовете. Това се дължи на ниската разделителна способност на снимане,  недобрия оптичен обектив на мобилния апарат, както и слабата осветеност.

Изкривяване по ръбовете на обектите.

При обект 2 – клоните на дървото, по-ясно се открояват изкривяванията по ръбовете на изображението, докато обект 1 почти се слива със фона. Тези детайли навяват на мисълта, че странния обект не се намира в далечината, а на много близко или по-точно – НА САМИЯ ОБЕКТИВ на камерата.

След консултация с професионални фотографи, тяхното заключение е, че това е миниатюрна КАПКА ВОДА. Нека припомним, че времето е било дъждовно и във въздуха има много влага, която може да полепне по обектива. Като пример за това показвам други снимки на капки вода по обектива на камерата, свалени от интернет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оградени са обекти, които приличат по форма на странния обект на снимката от Петрич.

 

 

 

Могат да се покажат още много кадри, но мисля че това е показателен пример как всъщност могат да изглеждат полепналите капчици вода по обектива на камерата.

 

На 9 август 2018 г. в 10:00 ч. Цветанка Христова е уловила на камерата си и друг странен обект.

Тук няма да правим детайлен анализ, защото мнението на уфолозите е, че това прилича на хвърчащ найлон или някакъв друг лек материал носещ се от вятъра.

За съжаление този път няма НЛО, но кадрите са любопитни. Ако и Вие уважаеми читатели сте се сблъсквали със странни феномени или имате снимките или видеа, които показват необясними неща, можете да ги споделите с нас и сайта ни ufo.bg за да се опитаме да ги разгадаем.