Двама очевидци наблюдават и заснемат сферично НЛО над София на 17 март 2019 г. (неделя) около 15 ч. Това за сайта ни ufo.bg съобщи члена на Мрежата на Обединените Български Уфолози Николай Бранков.

Той заедно с приятеля си Красимир Брайков се разхождали в слънчевия неделен следобед в така наречената кучешка градинка зад НДК в София. Вглеждайки се в небето забелязали сфера, която висяла неподвижно на голяма височина. Николай извадил телефона си Iphone 10 и направил видеоклип. Тъй като ярката слънчева светлина му пречела да вижда дисплея, той просто едва на няколко пъти успял да улови този обект. Той се вижда в началото на 2-рата и после в 9-тата и 14-тата секунди от началото на клипа.

Изглежда, че обекта се движи, но това е поради мърдането с ръка по време на снимането. Сферичното НЛО висяло близо 5 минути, след което изведнъж двамата свидетели го загубили от поглед, не могли да разберат дали е отлетяло и просто изчезнало.

Ето и няколко стоп кадри от заснетото видео.

Тук камерата се опитва да приближи обекта, който проблясва от светлината на слънцето. Размазването е от мърдането на ръката на снимащия.

 

Увеличен размер на горната снимка

В сайта ни многократно сме писали за този тип НЛО, малка сребриста сфера. Те доста често се наблюдават по целия свят. Все още не знаем дали са земни или извънземни апарати.

Ако някой от Вас уважаеми читатели е наблюдавал тази сфера над София или има други снимки или видеа на НЛО, можете да се свържете с нас и да ни ги предоставите за да допълним базата данни.

Надяваме се по този начин да бъдем полезни и да Ви информираме за случващите се странни и аномални явления покрай нас. Пишете на пощата на сайта ни ufo.bg или във фейсбук страницата ни.