На 7 януари 2020 г. над село Кремене, област Смолян се появява светлина, която наподобява на кръст. Явлението е наблюдавано между 17 и 18:30 ч. За ufo.bg това съобщи Маринела Шаронова, която е успяла и да направи няколко снимки.

Ето какво ни писа тя в писмо до сайта:

„Здравейте!
Живеем в с. Крѐмене, Смолянско.
За втори път виждам такова светлинно чудо, на едно и също място – западно на селото.
С просто око се виждаше, като кръст, сякаш ангел махаше с крила. Беше много голямо за да е звезда. Стоеше над село от 17 до към 18:30 и изчезна!
Върховете на гората, само под него, бяха огрени със светлина.
Снимано е без статив, с увеличителен обектив, не сме професионалисти.
Кучетата ни много лаеха, докато беше над село.“

Свидетелката ни изпрати снимка, на която е нарисувала как е изглеждал и къде се е намирал светлинния кръст, както и ивицата светлина по върховете на боровете.

Свързахме се с г-жа Шаронова и тя ни разказа още следното:

Село Кремене се намира на около 1300 метра надморска височина в близост до гора. В околността има доста природни забележителности. Тя заедно със съпруга си идват от София тук преди около 4 години и живеят в селото непрекъснато.

Този светлинен феномен го наблюдава за втори път, предния е бил преди около 2-3 месеца на същото място. На 7-ми януари късния следобед съпругът й забелязва странна светлина и я вика да излязат навън. Светлинния източник е голям колкото един връх на бор и се намира в далечината извън селото над дърветата. Обектът осветява върховете на боровете с една ивица светлина. На свидетелката и се струвало, че сякаш този кръст леко се мърда. Затова го оприличава на ангел с крила. Времето е било ясно, виждали се звездите.

Маринела заедно със съпруга си водели наблюдение от около 17 ч. докато светлината изчезва в 18:30 ч. Едва в края решава да заснеме явлението. Взема фотоапарата си марка Canon EOS 1200D и започва да снима, но от ръка. Затова се получава, така сякаш светлината се движи.

Ето и снимките, които ни изпрати свидетелката. Те са направени в периода 18:17 – 18:20 ч.

Според местни жители много често се наблюдавали такива светлини в това село, но не се уточнява на какъв период от време. Марияна ни разказва тази история за да се знае и хората да не се страхуват. Според нея, Ние не сме сами.

За изследователите от Мрежата на Обединените Български Уфолози, този светлинен феномен е възможно да е енергийно явление. Той наподобява на кръст, тъй като някакъв светлинен обект трепти с голяма честота. По скоро сме склонни да предположим, че това е природен феномен, а освен това в околността не е известно да има източници на някаква насочена светлина от изкуствен произход.

Надяваме се да има и други свидетели, които да потвърдят това събитие или да разкажат за друго подобно за сайта ни ufo.bg.