Наскоро едно видео привлече вниманието на потребителите на Интернет.
В него се вижда, ни повече, ни по-малко – левитиращо момиче.

flying girl in russian woodВидеото озаглавено Летящо момиче в Руската гора, качено в Youtube от потребителят Jevgenij2000 на 2-ри март 2009 г. вече е привлякло няколко хиляди зрители. Особено голям става интереса от януари тази година (2011 г.), след като по руската телевизия НТВ е излъчен този материал.

„Аз заснех този видео запис по време на разходка с кучето ми. Не мога да обясня какво се случи там“, – пише авторът Евгени. – „Бях много изненадан. Не очаквах да срещна някой, защото се намирах далеч в гората!“

Видеото, качено в интернет е с продължителност само 44 секунди, като първоначално се вижда как снимащия си играе с кучето. Когато камерата продължава напред, се появява силуетът на реещо се във въздуха момиче. Тялото му е в хоризонтално положение с повдигната горна част. В близост до нея стои права, много вероятно майката, която я наблюдава. Кучето ги забелязва и излайва, тогава двете жени поглеждайки в посока на шума, виждат приближаващия се с камерата. Майката дава знак на момичето и то бързо се спуска към земята, след което двете побягват от мястото.

Дали този видео материал е нагласен и това е постановка?

Не може да се каже със сигурност, но реакцията на снимащия е показателна – чува се ясно негово възклицание, когато забелязва левитиращото момиче. Това говори по-скоро за учудване и накланя везните в посока на наистина реално случващо се събитие. Едва ли Евгени е толкова добър актьор.

От древни времена школите по медитация и йога твърдят, че хората, които добре са се усъвършенствали в практиката си могат да се реят и летят или казано с други думи да левитират.

Левитацията може да се определи като явление, благодарение на което човек или тежък предмет се издига от земята и остава да виси във въздуха.

В индийски специални ръководства (веди), което в буквален превод от санскрит означава “знание”, дори е имало практически наръчник по левитация, което описва как човек може да стигне до такова състояние, че да се откъсне от земята.

Дали левитацията е мит или наистина това може да се постигне?

Съществуват школи, които посредством медитация и специална техника дават възможност на човек да контролира енергията на тялото си, което всъщност е задължително условие човек да полети.

Двете снимки по-долу са от такава школа – упражнения за придобиване техниката за левитиране:

http://extraordinaryhumans.com/Exercises/exercises.html

levitation technique 1

Първата стъпка е с упражнение, което препоръчва навеждайки се напред, без капка колебаене и съмнение в начинанието, да се създаде една невидима енергия под ръцете. Въпроса е да се премахне психичната бариера за това какво може или не да се случи.

levitation technique 2

Следващата стъпка е вече да се използват ръцете само като средство за подпиране, по-скоро за да се засили убеждението, че левитацията е възможна.

Тази снимка е от същата школа за придобиване на умения по левитация.

Levitation

Последователите на школата твърдят, че като деца ние имаме по-малко ограничения, които са създадени в нашата психика. Ние сме много по-свободни да приемаме левитацията и летенето за действителност. На тази снимка ние виждаме резултатите от това, как детето използва чиста енергия (неопетнена от гледната точка на света на възрастните), което му позволява да скочат заедно с майка си и да се задържат във въздуха левитирайки.

Разбира се съществуват редица трикове във фотографията, които могат да заблудят.

Ето например снимка, направена под определен ъгъл, която е хванала в полет скачащи на батут деца:

pakistani levitation

Следващата снимка е направена на 13-ти август 2004 г. в Кембридж, щата Онтарио в Канада:

Levitation

Дали и това е част от скок или наистина е спонтанна левитация на непредубедено във възможностите за летене дете?

Следващата снимка показва отново възможна левитация:

levitation man

В интернет има твърде много снимки, но за съжаление много малко са тези, на които може да се има доверие и да показват реално летене на човек.

Следващото видео е също толкова любопитно. Немски телевизионен екип е заснел левитация на африкански шаман.

Какво може да се каже в заключение:

Независимо от реалните случаи на левитация тя се възприема като чудо, като възможна манипулация или в най-добрия случай като феномен, граничещ с фантастиката и противоречащ на научните закони. И това няма да се промени, докато официално науката не даде отговор на следния въпрос: какво представлява тази сила, която повдига човека във въздуха? Дали тя възниква в самия организъм, заради неразкрити възможности, или източникът се намира извън човека и той само “се включва” към него? Редица изследователи предполагат, че левитация възниква в резултат на поява на биогравитационно поле, създаващо особена психическа енергия, която се излъчва от човешкия мозък.

И за да не се възприма всичко това само като сензация, то трябва да бъде изследвано и надлежно документирано, и едва тогава независимо какво гледаме в интернет пространството ние ще знаем, че левитацията е възможна!