Засякоха кит да издава човешки звуци

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Засякоха кит да издава човешки звуци

Мнение от west003 »

Учените твърдят, че това е знак, че китовете могат да се научат да възпроизвеждат човешки звуци.

Изображение

Американски морски биолози са засекли звуци, наподобяващи човешка реч, издавани от китове, съобщава АФП.

„Докладите, заявяващи, че китове могат да наподобяват човешка реч не са новост. Но за първи път имаме доказателства, подкрепени с акустичен анализ. Китовете могат да възпроизвеждат звуци с ритъм, сходен на човешката реч”, заявява Сам Ридуей от Националната фондацията за изучаване на морски бозайници на САЩ.

„Тези данни ни мотивират. Звуците, които регистрирахме са пример, че китовете могат да се научат да възпроизвеждат човешки звуци”, добавя той.

Източник: http://www.novini.bg
trakiika222
Мнения: 325
Регистриран на: Вто Авг 21, 2012 3:12 am

Re: Засякоха кит да издава човешки звуци

Мнение от trakiika222 »

Абсолютно,скоро четох за една белуга взета в плен на една година.Случая е такъв: водолаз който бил при нея във водата излиза и пита : кой ми каза да изляза?Оказва се че чул out,т.е. вън,но това никой от екипа не го е казвал,а белугата,тя се е учила да имитира човешкият говор,представяте ли си?!Обожавам животните и ненавиждам всяка форма на плен и вмешателство при тях.Не водя детето си в зоопарк и го уча че това е позорно,както и магазините за животни,гледаме само Анимал планет,за мен бракониерите са едни от най големите престъпници.Какво не ни е наред на нас хората та мислим само за унищожение...
Публикувай отговор