Как извънземни прецакаха военните в Царичина

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Как извънземни прецакаха военните в Царичина

Мнение от west003 »

Автор: ПЕТЪР МАРЧЕВ, Източник: в-к "Труд", 02.03.2014

Аз съм книжен плъх. С претенции на изследовател на българската национална глупост. Освен това отдавна искам да напиша книга като "Параграф 22" - четивото, което ми помогна да оцелея по време на 27-те месеца в родната казарма. Докато старшината ни караше да боядисваме с вакса асфалта на плаца в Школата за запасни офицери. Както и да е, тази интродукция е достатъчна да обясни интереса ми към темата "Царичина", събрала в един стегнат възел брилянтни образци на откровена глупост и "извънземна" налудничавост. И така, с фотоапарат и репортерски диктофон в чантата поемам към това красиво и шантаво софийско селце... Царичина.

Село Царичина, снимка Интернет:
Изображение

С малко късмет попадам на една особено ценна находка. Ценна почти колкото съкровището на цар Самуил. Всъщност заставам очи в очи с Димитър Кекеменов - човека, от чийто сън започва една от най-безславните операции на Българската армия - "Слава". Здрависваме се и след няколкосекундно колебание Димитър ме кани да седнем в неговото опелче и да поговорим. Включвам диктофона. Но той първо ме пита кога съм роден - година, месец, число... Ти да не си астролог, дърпам се аз. Не, искам да видя дали ще се разберем с теб, клати глава Митко. Той работи във ВМА и всеки ден се тътри до София. После почва да ми разправя една стара история. За прадядо си Младен Кривио. Кривия, защото бил куц с единия крак. Една нощ го срещнали в тъмното трима. Слушай, искаме да ни направиш един вир на реката, че да се къпем в горещините.

Димитър Кекеменов, от чийто сън започва всичко, снимка Интернет:
Изображение

Ама как, сакат съм, сиромах съм. Шшшт, почваш всяка вечер в кръчмата да играеш барбут. Ще спечелиш пари и ще направиш бент на реката... Както му казали тия караконджовци, тъй и станало. Не само че спечелил пари, ами спечелил и реката на барбут. И оттогава е оня Дяволски вир, пък на речицата и казват Крива река, на името на дедо Младен Кривио. А на нас ни викат Барбутовия род... Наскоро обаче някакъв пришълец развалил бента и си направил от камъните къща. Ама се изтрепали цялата му фамилия с колата - слага Димитър точка на историята, от която ми настръхват малкото косми по главата.

"Верно, на мен ми се даде, че тука е съкровището на Самуил, ама после на Логинова казаха други работи... - разказва Кекеменов и допълва. - Абе, тя Ели искаше сама да обере лаврите, ама..."

Елена Логинова, снимка Интернет:
Изображение

Да върнем лентата назад. В зората на българската демокрация един асансьорен техник и един екстрасенс убеждават генерал Радню Минчев, че знаят къде е заровено съкровището на цар Самуил. Ген. Минчев е начело на Генералния щаб на Българската армия. После екстрасенсът Димитър Сираков и неговите колежки - екстрасенските Марина Наплатанова, Дора Петрова и Елисавета Логинова, които контактуват с извънземните цивилизации КИКИ и РОРО, потвърждават думите на асансьорния техник. На 5 декември 1990 екстрасензорното войнство и полк. проф. Делчо Наплатанов, началник на Научния отдел на Генщаба, провеждат рекогнисцировка в Царичина и установяват къде трябва да се копае. Цяла нощ генерал Радню Минчев крои плана за секретната военна операция "Слава". На 6 декември Рубикон е преминат - сутринта от казармите на 4-ти километър поема внушителна колона от инженерни машини. Когато пристигат, центърът на селото вече е отцепен от охраната и разкопките започват. За беда точно в този момент блокира хидравликата, с която се управляват машините. "Механик-водачът на автогрейдера беше роботизиран чрез подадени му дистанционно биотокове от извънземните, в резултат на което лицето му беше изменено до неузнаваемост", свидетелства по-късно проф. Наплатанов в една своя докладна записка.

Тогава влизат в действие кирките, лопатите и шашките тротил. Българските войни издълбават стотици метри под земята, но от съкровището няма и следа. Тогава в разкопките настъпва обрат. Извънземните чрез своя човек Ели Логинова уточняват, че няма да се търси златно съкровище, а останките от първото разумно същество, живяло на Земята...

Дупката в Царичина, снимка Интернет:
Изображение

По време на описаните разкопки и в продължение на година след това в района на село Царичина са наблюдавани 27 прояви на аномални явления. По данни на Фондацията за космоноетически изследвания (ФОКОНИ) 26 очевидци са наблюдавали 21 отделни НЛО, две ограничени прояви на полтъргайст, една трийсетсантиметрова фигурка на синьо-зелено човече, един светлинен силует, един случай на обгръщане на двама от очевидците от интензивна светлина, падаща отгоре без видим източник, и едно наблюдение на явлението "тройно слънце".

И все пак най-култовият момент е на 12 май 1991 г., когато в Царичина каца космически кораб с извънземни!

"Вечерята ни започна в 22 ч - спомня си полк. Цветко Кънев, един от главните участници в царичинската епопея - Бяхме насядали около масата, когато във фургона влезе началникът на караула лейтенант Нейков. Лейтенантът беше прежълтял и изплашен и доложи, че наблюдават странни светлини, чийто произход не могат да си обяснят.

Полк. Цветко Кънев, снимка Интернет:
Изображение

Незабавно излязохме всички офицери... Изнесохме се по шосето в източна посока на около 150 метра. Зад близките хълмове се виждаха пулсиращи светлини с дължина няколко десетки километра, които бавно се спускаха зад височините. От този момент на нас ни бе заповядано (от извънземните, посредством контактьора) да снемем цялата охрана на обекта, да отключим входната врата и всички да се приберем в машините, така че навън да няма жива душа."

Каквото и да си говорим, цялата история е някакъв неподражаем хибрид между "Параграф 22" и "Туин Пийкс". Защото още в началото на разкопките екстрасенската Марина Наплатанова се самоубива. След няколко години под моста "Чавдар" намират и бездиханното тяло на баща й - проф. Наплатанов. През есента на 1992-ра новият министър на отбраната спира парите за епичните разкопки; до този момент в царичинската дупка са "потънали" 16 млн. лева от джоба на данъкоплатците! Изводите на назначената експертна комисия от учени и специалисти са размазващи за идеолозите и участниците в тази секретна операция. Малко по-късно главните действащи длъжностни лица са дадени на съд, но биват оправдани.

Трансформаторен пост в близост до мястото на дупката, снимка Интернет:
Изображение

Случаят "Царичина" вече е част и от българския фолклор. Наскоро в специализираните среди, които продължават да се вълнуват от случая, се заговори за секретния доклад на военните за Царичина. Документът "изплувал" изненадващо от архива на вече несъществуващото ДСО "Металхим", под чиято шапка бе поставена отбранителната ни промишленост в зрелия соц. Запознати твърдят, че докладът понастоящем се намира в Националния институт по ултрасензорна мултимедиаторика и феноменология (НИУМФ) към Международната асоциация "Феномени". Според организационния секретар на НИУМФ Елен Николов в Царичина е бил демонстриран военен експеримент на руските секретни служби. Съветските научни военни институти още преди половин век са разработили свръхминиатюрни радиоприемници и предаватели, които лесно могат да бъдат имплантирани в човешкото тяло. Управляващите команди са били подавани от космически спътникови комуникации от типа "глобал позишънс системс - джипиес". Тези чипове се свързват с важни нерви в човешкия организъм - слухови, зрителни, двигателни - и по този начин те контролират отделния човешки индивид. Това научно постижение е било използвано за манипулиране на важни персони, заемащи отговорни постове. Елен Николов твърди, че обект на имплантиране тип "комуникационни чипове инвитро" са били няколко български министри, техни заместници, генерали и полковници от МО и МВР. Другарите от Москва са процедирали по следния начин: първо избирали ръководни кадри от МВР, от МО, от научни среди от БАН, от Военната академия и институтите към ДСО "Металхим", от "Арсенал" и други ключови предприятия на отбранителната промишленост. Тези хора били командировани често в Съветския съюз. А там след юнашки запои на тези наши отговорни лица им се губят по няколко часа, в което време са им били имплантирани чиповете. Как ви се струва този сюжет?! Между другото, той е добре познат на лекарите психиатри - в техните учебници са описани класически случаи на обсебености, когато пациентите твърдят, че волята им се управлява чрез чипове и космически кораби...

Православната църква учи, че извънземни има. По-точно - надземни. Става въпрос за падналите духове, за войнството на Луцифер. Тези невидими същества са сътворени с огромни възможности. Те могат да внушават мисли, да предават информация на определени хора, наричани контактьори. Дори да имитират кацането на космически кораб... А който и свещеник да попитате, ще ви каже, че случаят "Царичина" е нагледен пример как дяволетата могат да направят за смях Генералния щаб, войската и държавата ни, когато се управляват от неграмотни люде.

И накрая - една безплатна печеливша идея. Да се отвори царичинската дупка и да се преустрои в действащ Музей на българската национална глупост. По подобие на Одринската крепост реалистични восъчни фигури ще пресъздадат тогавашните двама военни министри, началника на Генщаба и офицерското войнство с кирки в ръце. Светлинно шоу, подобно на това от Царевец, ще пресъздава кацането на извънземните. И туристопотокът ще потече яко. С първите приходи ще се направи водопровод в селото. После ще се помисли и за хубав паметник пред Министерството на отбраната. Как ви се струва идеята?


Публикувай отговор