Започна поробването на човечеството чрез „чипизация“

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Започна поробването на човечеството чрез „чипизация“

Мнение от west003 »

Компанията ”Аплайд Диджитал Солюшънз” (АДС) съобщи, че Бразилия и Мексико са започнали да имплантират произвежданите от тази фирма микрочипове под кожата на деца. АДС пуска на пазара работещи на високи радиочестоти микрочипове с размерите на оризово зърно, които позволяват да се следи абсолютно всичко – от стоките, до хората. Това чудо на техниката се нарича „Веричип”.

Още на 23 октомври 2010 г. министерството на отбраната на САЩ съобщи, че започва да използва радиочестотни идентификационни устройства, а през тази година започна тяхното приложение при стоките в най-голямата американска търговска верига „Уолмарт”. Няма съмнение, че скоро ще бъде направен опит „Веричип”-овете да се използват за следене отначало на децата, а по-късно и на възрастните.

Министерството на отбраната твърди, че те позволяват по-ефективно да се правят отчетите на армейското оборудване и инвентар и затова те ще бъдат прикрепени към всичко, с изключение на пясъка, чакъла, течностите и др. подобни. Засега на войниците чипове няма да се имплантират. Но – в крайна сметка това се отнася засега за САЩ. В други страни обаче „Веричип” вече широко се използва за следене на хора.

АДС има програма, която в превод означава „Веридете” В рамките на тази програма с помощта на шприц под кожата на децата се имплантира „Веричип”, който изпраща радиосигнали с честота 125 килохерца. Този сигнал постъпва в специални скенери, които разчитат идентификационния номер на детето и установяват самоличността му в базата данни. Ако маркираното по такъв начин дете бъде отвлечено или пък се загуби властите ще установят на скенера тези места, където то ще бъде намерено – търговски центрове, автобусни спирки, на летищата, гарите и т.н.

В Бразилия и Мексико започнаха да имплантират тези чипове с обяснението, че целта е осигуряване на безопасността на децата. В Бразилия отиват още по-далеч – чипове ще бъдат имплантирани и на възрастни, като те ще изпълняват ролята на пропуски в зданията – отначало в офисите, а после и в жилищата.

Според мнението на водещи специалисти от компанията „Аплайд Диджитал Солюшънз” към 2070 г. „Веричип”-овете напълно ще изместят такива атрибути на съвременното общество като хартиените пари и лични карти и ще се превърнат в главен инструмент за комуникация на човека с обкръжаващия го електронен свят.

С помощта на „Веричип” човек ще може да заплаща пътуването си във всякакъв вид транспорт и ще получава или няма да получава достъп до него. С негова помощ човек ще си прави регистрация за полет без да попълни и една хартийка. Ще получава начисленията в своята сметка и ще поръчва различни стоки. Ще осъществява контрол върху системата на здравеопазването, на спешната помощ, ще обменя информация. „Веричип”-ът ще открие пред човечеството нови хоризонти в обслужването и въобще – комфорта на живот, твърдят специалистите от компанията.

Имплантираните микрочипове, започвайки от болниците и затворите, ще получават се по-голямо разпространение. Правозащитниците обаче виждат във всичко това заплаха за свободата и нарушаване на неприкосновеността на личния живот. И това е точно така. Никой не скрива, че още сега микрочипът може да бъде свързан с всяка база данни и да предоставя пълна информация за неговия притежател, включително – медицинска и финансова. Освен това местоположението на микрочипа може лесно да се проследява от спътници 24 часа в денонощието. Скоро на полицаите дори няма да се налага да спират човека на улицата, за да го проверяват. Достатъчно ще бъде само да се сканира неговият чип и целият негов живот ще им бъде поднесен на проверяващите на тепсия. Чрез сканиране ще се следят шосетата, библиотеките, училищата, магазините – абсолютно навсякъде.

Източник: http://snaiper-bg.net/2011/12/zapochna-porobvaneto-na-chovechestvoto-chrez-chipizatsiya-video/
Публикувай отговор