Бивш сенатор: САЩ трябва да инвестира в изучаването на НЛО

west003
Мнения: 2521
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Бивш сенатор: САЩ трябва да инвестира в изучаването на НЛО

Мнение от west003 »

/Поглед.инфо/ Бившият член на американския Сенат от щата Невада, Хари Рийд, заяви, че Вашингтон трябва да инвестира в изучаването на НЛО и свързаните с тях явления, тъй като подобни изследвания вероятно вече се провеждат в Русия и Китай, съобщава Newsweek. Според списанието Рийд, докато все още е сенатор, е помогнал за финансирането на тайни правителствени програми, които изучавали паранормалните явления. Междувременно наскоро публикуванитe изследвания в една от тези програми бяха остро критикувани от американските учени.

Изображение

Бившият сенатор от щата Невада и лидерът на демократическото мнозинство в Сената на САЩ, Хари Рийд, призова американското правителство да продължи изучаването на явленията, свързани с НЛО, като цитира факта, че Русия и Китай вече се конкурират с Вашингтон в това отношение, съобщава Newsweek.

„Обзалагам се, че Китай вече харчи пари за изследвания в тази посока. Обзалагам се, че агентът на КГБ Путин инвестира нещо в изучаването на тези явления“, заяви Рийд в интервю за американски канал.

Както се подчертава в материала, в интервюто на Рийд е засегната темата за класифицираното НЛО изследване, докладвано от американската преса през 2017 г. Сред такива проекти е и т.нар. Програма за проучване на използването на високотехнологичните аерокосмически комплекси , в рамките на която са регистрирани случаи на откриване на неидентифицирани летящи обекти от американските военни.

Според Newsweek, в процеса на изпълнение на програмата, американското министерство на отбраната е сключило договор за 10 милиона долара за провеждане на изследвания с Bigelow Aerospace, собственост на милиардера Робърт Бигалоу, близък приятел на Хари Рийд, който отдавна участва в проучването на НЛО и свързаните с него явления.

Както самият Рийд потвърди, изследването на Bigelow Aerospace включва „мистериозно ранчо“ в североизточната част на Юта, което някога е принадлежало на Бигалоу и е било наречено „ранчото на върколаците“. Територията на ранчото е истински „фокус“ на различни видове паранормални явления: в пресата се появиха съобщения, че са открили обезобразени трупове на крави, виждани са НЛО и дори са забелязали „загадъчни животни с жълти очи, неуязвими за куршумите“.

Изследователската програма на Bigelow Aerospace включва също 38 научни статии със странни заглавия като „Телепортационни мотори, тъмна енергия и манипулиране на допълнителните измерения“, „Пътуване през червейови дупки, звездни портали и негативна енергия“, пише Newsweek. Според списанието авторите на изследването са служители на Bigelow Aerospace, свързани с изследователската група на EarthTech International, основана от Хал Путоф, американски физик, който е получил лоша слава за насърчаване на псевдонауката; По-специално, Путоф говори положително за израелския „екстрасенс-мошеник“ Ури Гелер и защитава сиентологията.

Проучванията, които вече са станали публични са приети критично, продължава авторът. „Това са само отломки от теоретичната физика, които са изложени, сякаш имат някакво приложение в реалния свят, въпреки че нямат такова приложение“, коментира теоретичният физик в Caltech Шон Каръл. „Това не са луди фантазии, не изявления на някакъв индийски гуру, че можем да излезем от земята с помощта на силата на духа - физиката там е реална. Но няма как тази физика да се свърже с инженерство в близко бъдеще, ако дори някога“.

Въпреки това, в интервюто си Хари Рийд заяви, че по-нататъшни изследвания в областта на НЛО са оправдани и отбеляза, че според него правителството на САЩ вече има „различни доказателства“ за съществуването на неидентифицирани летящи обекти и извън рамките на изследванията, които той е финансирал. „Чух такива слухове“, заяви той.

Превод от NewsWeek: В.Сергеев
Източник: http://pogled.info
Публикувай отговор