Анкета: Американците вярват, че властите крият НЛО

west003
Мнения: 2521
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Анкета: Американците вярват, че властите крият НЛО

Мнение от west003 »

Въпреки че повечето хора вярват, че американското правителство знае повече, отколкото казва, мнозинство от гражданите на САЩ не смята, че наблюденията на НЛО имат нещо общо с действителността.

Изображение

Мнозинството от американските граждани смятат, че правителството не се споделя какво наистина знае за НЛО и извънземни, разкри проучване на Gallup. Според анкетата онези, които вярват, че правителството има какво да каже за извънземните, са 68 процента - по-малко от същия показател, изследван през 1996 година, но все пак мнозинство.

В същото време хората са по-малко склонни да вярват в съществуването на НЛО, вярвайки, че необичайните предмети в небето могат да бъдат обяснени с човешка дейност или природни явления. Само 33 процента от анкетираните смятат, че наблюденията на НЛО всъщност са извънземни, посещаващи Земята. Анкетата показва демографска разбивка на анкетираните, която сочи, че хората с по-ниски доходи (37 процента срещу 33 процента) и по-ниско образование (37 процента срещу 27 процента) са по-склонни да вярват, че НЛО съществува. В географски мащаб хората от Американския запад най-вероятно смятат, че извънземните посещават Земята (41 процента), докато хората от Средния запад са най-скептични (27 процента). Американските изток и юг са еднакво скептични във вярата в извънземни (32 процента вярват). Интересно е, че анкетата открива, че атеистите са по-склонни да вярват в извънземни (40 процента), докато религиозните са по-скептични към наблюденията на НЛО (32 процента).

Изображение

Анкетата беше проведена в навечерието на интернет събитието Storm Area 51. То е планирано за 20 септември и събра около 2 милиона последователи в мрежата, въпреки че Мати Робъртс, създателят на събитието във Facebook, официално заяви, че това е шега. Сега Робъртс промотира музикален фестивал, наречен Alienstock, който ще се проведе в близост до Рейчъл, Невада, на 19-21 септември.

Източник: actualno.com
Публикувай отговор