Феноменът "Ангелски коси"

west003
Мнения: 2522
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Феноменът "Ангелски коси"

Мнение от west003 »

Ангелски коси е своеобразен термин за любителите на теориите за съществуване на НЛО.

Те твърдят, че при преминаването на НЛО близо до земята се отделяли фини като паяжина нишки, лепкава субстанция, която след минути се разпада и изчезва.

Изображение

Не малко учени са търсили обяснение на подобен феномен, за който свидетелстват хора, които твърдят, че са наблюдавали НЛО. Една от разпространените сред уфолозите теории е, че ангелските коси са резултат на йонизиране на въздуха от електромагнитно поле.

През 2007 г. Франция отвори своите архивите с информация за НЛО.

Данните съдържат близо 1 600 свидетелства за неидентифицирани летящи обекти, събирани в продължение на пет десетилетия.

За около 25% от тези случаи в заключението се посочва: „Въпреки добрата и пълна информация, не може да се даде обяснение на случая".

Един от любопитните случаи е край градчето Олорон-Сент-Мари (Oloron-Sainte-Marie), Западна Франция. Над 100 души разказват, че в ранния следобед на 17 октомври 1952 г. са видели нещо необичайно в небето, а десетки от тези свидетели дават показания в полицията за това, което са видели.

Изображение

Те твърдят, че в небето се появил голям летящ обект с продълговата цилиндрична форма, подобна на голяма пура. Около основния обект много от свидетелите виждат и по-малки летящи обекти със сферична форма, които били червени на цвят и с жълт ивица, подобна на леко издаден пръстен. Обектите се движели бързо и зигзагообразно, а когато два от тях се доближавали един до друг, между тях прескачал ярка ивица ,подобна на електрическа дъга.

Според свидетелските показания имало около 30 такива сферични обекта около основния цилиндричен.

При преминаването им, върху земята паднали множество бели нишки, приличащи на паяжина. При допир те ставали на вещество, подобно на желатин, което малко по-късно изчезвало, сякаш се стопявало.

Десет дена по-късно същият феномен бил описан и от свидетели край френското селище Гаилак, намиращо се на около 300 километра на северо-изток.

Интересното е, че подобни наблюдения са докладвани през различни години и в други места по света, като основната прилика е сребристият цилиндричен обект в небето и белите нишки, падащи от небето, на които медиите дават името „ангелски коси“.

Изображение

Интересно е, че феноменът "ангелски коси" се свързва и с разказите за явяването на Дева Мария на трите овчарчета от Фатима.



Източник: vesti.bg
Публикувай отговор