Необясними за науката предмети и връзката им с извънземни!?

west003
Мнения: 2522
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Необясними за науката предмети и връзката им с извънземни!?

Мнение от west003 »

Множеството свидетелства за НЛО, повечето от които се оказват подвеждащи или отнасящи се до лесни за обяснение явления, показват вродения афинитет на хората към неизвестното, новото и различното. НЛО обикновено се свързват с извънземни същества и докато много изследователи срещат трудности да намерят доказателства за настояща тяхна активност на Земята, други поглеждат назад, в миналото. Те смятат, че вече сме били посещавани от космически гости и че има реални доказателства за това. Тази хипотеза се аргументира не само с анализ в стил "Деникен" на митологията, фолклора и изкуството, където наистина присъстват някои стряскащо подхождащи й елементи. Тя е подкрепена /засега/ и с някои реални артефакти, които нямат научно обяснение и това води до логичния извод, че единственото възможно такова е да имат връзка с извънземните. Такива находки има по цялата ни планета. Ето някои от тях:

Каменната глава от Гватемала

Непроходимите джунгли на Гватемала крият един от най-странните артефакти на земята – каменна глава в културния ареал на маите. Тя е открита през 30-те години на миналия век и не изглежда странна нито по размери, нито по изработка. Това обаче не е така.

Изображение

Чертите на каменното лице се различават драстично от всичко друго, изобразявано в класическото изкуство на маите. Статуята е различна от всички други каменни изображения в Гватемала, а проучвания показват, че мястото, където е намерена, никога не е било населено. Освен това тя е много по-стара от околните скулптури на маите. Разбира се, възникнаха предположения, че тя изобразява извънземен, както и че е дело на много по-древна цивилизация отпреди маите. За нещастие уникалната статуя е почти разрушена, защото след като местоположението й е станало известно, войници са я използвали като мишена за упражнения.

Енигмалитът на Уилямс

Тайнственият камък /енигмалит/ е завладял страстите на изследователите от почти 20 години. Кръстен е на името на своя откривател Джон Уилямс, който през 1998 година намира странния камък с вграден елемент с неизвестно предназначение. Вградената част напомня за класически щепсел на електрическо устройство.

Изображение

Учените установиха, че камъкът е на 100 000 години и металният елемент е с керамична повърхност. Не може да се изключи възможността камъкът да се е образувал около електрически компонент на хиляди години. Това обаче означава, че възрастта на този "електрически контакт" е поне 100 000 години.

Изображение

Единственият начин да се реши загадката е камъкът да бъде разрязан и да се види какво има вътре, но Уилямс не го разрешава. Той иска да го продаде, като началната му цена е 500 000 долара. Откривателят не казва къде е намерил находката си.

Мистериозната сфера на Бетц

Една от най-тайнствените загадки на 20 век е мистериозната сфера на сем. Бетц. През март 1974 година мощен пожар избухнал в техните земи и изгорил 35 хектара гора. Когато семейството отишло да огледа щетите от огъня по тяхна ферма, открили тази необяснима сребриста сфера. Диаметърът на артефакта е 20 см, а масата е доста голяма за такъв малък предмет – 9,8 килограма.

Изображение

Сферата не била изобщо увредена от пожара, а се оказало, че тя започва да вибрира, когато 21-годишният Тери Матю Бетц засвирил на китара в същата стая. Тя имала и свойства на бумеранг, установили домашните експерименти на семейството. Ако бъде засилена в някаква посока, тя може да се движи с прекъсвания десетина минути, но накрая пак се връща в първоначалното си положение. Освен това била "претенциозна" и към времето – ако бъде сложена на сянка, се изтъркулвала на слънце. Настоящото й местоположение е неизвестно.

Зъбчато колело от НЛО

Обикновен жител на Владивосток направи любопитно научно откритие – във въглища за огрев намери странен метален елемент, напомнящ зъбчато колело. Първо човекът помисли, че е някаква част от стара кола, което не е необичайно. После дал находката за изследване, а резултатите били неочаквани.

Изображение

Учените заключили, че назъбеният обект е от алуминий и е най-вероятно от изкуствен произход. Възрастта му е приблизително… 300 милиона години. Уфолозите естествено полудяха, но все пак предстоят още тестове на невероятния предмет.

Метеоритът от Шри Ланка

Всеки метеорит, падащ на земята, има не само уникални очертания, но и уникален състав. Това се цени от учените, защото дава много данни и дори може потенциално да докаже съществуването на извънземни цивилизации. Подобен е случаят и с този метеорит, в който бяха открити фосили от извънземни водни растения.

Изображение

Открит от проф. Чандра Викрамасинга, метеоритът бе проучен от самия него. Критиците веднага атакуваха, че става дума за „замърсяване“ на находката с части от водни земни растения. В края на 2012 година обаче изследователи от университета в Кардиф намериха на острова друг метеорит със сходен състав. Фосилите от растения там са били във вътрешната му част, което разби на пух и прах хипотезата за "замърсяване". Подробните резултати от проучванията на британските учени бяха публикувани в "Journal of Cosmology". Особените вкаменелости с тръбна форма, чийто диаметър не е повече от 0,1 mm, бяха идентифицирани като останки от водни растения. Вкаменелостите са изследвани под микроскоп. Сега учените почти не се съмняват, че метеоритът от Шри Ланка съдържа фосили на извънземна форма на живот.

Кубът от Залцбург

През 1885 г. световната научна общност беше смаяна от откритието на австрийския физик Фридрих Адолф Гурлт, който намери "странен метален метеорит" с форма на паралелепипед. Формата всъщност е още по-странна, защото на четири от страните има вдлъбване. Находката тежала 785 грама и била дадена за изследване, което не довело до никакви значими изводи. През 1919 година бе лансирана версията за извънземен произход.

Изображение

Десетилетия по-късно уникалният предмет е бил даден на музея в австрийския град Вьоклабрюк. Негово копие пък е било изложено в музея "Oberosterreichisches Landesmuseen" в Линц. Има версия обаче, че оригиналният предмет е изчезнал още през 1910 година, а и двата музея представят негови копия.

Топките от остров Була

В Азербайджан, недалеч от столицата Баку, се намира малкият остров Була, наричан още Няря Зиря. Там през 70-те години на миналия век геологът Константин Мамедов намери странни сферични образувания. Общо са открити 21 топки. Всичките имат еднаква структура и са чисто срязани на две половини. Учените бързо намерихаха аналогия с "метеорита" от Залцбург заради равните линии на срязването.

Изображение

За научни цели било решено да разделят срязаните, което станало лесно. Основата на сферите се оказа алуминиева, а по-малко от 20% от материала им е от хомогенна сплав от частици магнетит. Сложният състав на сферите напълно изключва естествен произход. 21 топки с еднакъв диаметър, идентична структура, правилна форма и симетрично разцепване и фуги – тези характеристики свидетелстват, че находките не са с природен произход и най-вероятно не са и правени от хора.

Гробището за извънземни в Руанда

В непроходимата руандийска джунгла шведски изследователи откриха т. нар. Гробище на извънземните. Те много скоро осъзнали, че находката им се различава драстично от гробниците на местните хора. Древното гробище съдържало масови погребения на странни същества, с размери над 2 метра. Скелетната структура на погребаните, особено черепната, е много необичайна. Труповете в масовите гробове не са имали уши, носове и очи като човешките. Най-смайващото за учените е, че възрастта на гробниците е само около 500 години. Най-смелите предположиха, че в руандийската джунгла са погребани представители на извънземна цивилизация.

Изображение

Изображение

Труповете на извънземните са около 200. Изследванията досега не намират никакви артефакти, нито следи от космически кораб наоколо. Няма и основателни предположения какво се е случило, освен хипотезата, че 200 представители на извънземна раса са измрели от някой земен вирус, срещу когото нямат имунитет.

Източник: https://debati.bg
Публикувай отговор