Извънземните импланти

west003
Мнения: 2522
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Извънземните импланти

Мнение от west003 »

През март 1998 г. в уфологичното списание MUFON UFO Journal е публикувана голяма статия на американския д-р Роджър К. Лир (1935 – 2014 г.). В нея за първи път в такъв обем и качество е разгледан проблемът за т.нар. извънземни импланти – малки „датчици“ или „маяци“, които хората, смятащи, че са похитени от пришълци, откриват в тялото си.

Изображение

Всичко започва с това, че през лятото на 1995 г. известният хирург Лир получава колет, изпратен от Дарил Симс – учен изследовател, работещ в ЦРУ. Симс моли за квалифицирано медицинско заключение на приложената рентгенова снимка.

Към Лир често се обръщат с подобни молби от полицията и ФБР и той е уверен, че става дума за поредния труден, но напълно обичаен случай. Но всичко е много по-странно. На рентгеновата снимка се вижда лявото стъпало на жена, в костите на която се намира чужд предмет със странна форма.
Лир не бърза с изводите. Докторът получава разрешение от Симс да покани пациентката, и се опитва да разбере кога тя си е счупила крака и при какви обстоятелства в стъпалото й е останал чужд предмет. Но тя уверява Лир, че кракът й никога не е травмиран и никога не е лягала по този повод на операционната маса.

Лир й предлага да извади чуждото тяло от крака й. Той прилага обща наркоза, достатъчна за тричасова операция. Но едва скалпелът разсича плътта, когато заспалата жена се оказва в пълно съзнание и сяда на масата.

Асистентите на Лир се налага да й бият още няколко дози от силно действащия анестетик, но тя така и не може да заспи. Тялото й изпада в силен гърч, пациентката започва силно да крещи. Доктор Лир е принуден да извърши операцията практически на живо, като пациентката е държана от четирима здрави санитари. Скоро предметът е изваден от стъпалото й. Щом Лир зашива разреза, жената мигновено се успокоява и заспива.

„Предметът (с дължина около 1 см), който извадих – казва Лир, – се оказа овален. Но щом го завъртях в ръката си, той придоби формата на буквата „Т“. Как е бил закрепен към костите на стъпалото, защо и кога – не мога да отговоря. По кожата нямаше никакъв белег, който да свидетелства за хирургическата намеса.“

Изображение

Ясно е, че подобна операция не би могъл да направи никой хирург. Но как причудливият железен „винт“ се оказва в крака? Доктор Лир го изследва под микроскоп. Предметът е покрит с тъмна мембрана с биологичен произход. На пипане е еластична, но нежна като коприна. Д-р Лир се опитва да направи надрез, но и най-острият скалпел не оставя върху повърхността на предмета дори драскотина.

По-нататъшните изследвания показват, че „железцето“, имплантирано в костта, се състои от множество миниатюрни „винтове“, които с ювелирна точност за завити не само в костта и хрущяла, но и в нервните окончания. Ето защо пациентката реагира така на разреза. При това всичките вени и костни съединения са изместени и сякаш сглобени по-различно. Като че някой е пренаредил „костната мозайка“. Вените имат кафяви оттенъци. Не е ясно защо пациентката не се е оплаквала от болки.

Предметът е изпратен за изследване в лаборатория. Резултатите са следните: мембраната (биологичният й състав не се поддава на разшифровка) съставлява единно цяло с металната сърцевина на предмета и с костите на стъпалото.

Самият предмет може да се опише само приблизително. Всеки от геометричните „винтове“ е облечен в стъкловидна „ръкавица“, която е невъзможно да бъде счупена. Вертикалната част на буквата „Т“ се състои от желязо с невероятна здравина, неизвестен произход и неопределим цвят.
Хоризонталната част на буквата „Т“ изпускала електрически разряди и очевидно представлява проводник на електричество. Като цяло, предметът се характеризира с хармонично триединство – биологична, електронна и желязна субстанция. Понякога тя започва да вибрира и да се върти около оста си. Но какво или кой го привежда в движение, е напълно неясно.

Когато пациентката се възстановява окончателно (след три месеца в болница), признава, че след операцията престава да изпитва чувство на безпокойство, което преди това усеща постоянно. „Сякаш докторът ме изключи от някакъв голям генератор”, признава тя.
Остава да се добави, че всички лабораторни записи за проведената операция и самия неидентифициран предмет Лир изпраща в ЦРУ на Дарил Симс. След този случай у д-р Лир възниква силен интерес към изследване и на други пациенти, оплакващи се по различно време, че са отвличани от извънземни и са подлагани на хирургически намеси.

Към него се обръщат над 200 души. На всички тях д-р Лир лично прави рентгеново изследване. На получените снимки явно се виждат имплантирани предмети с неизвестен произход, имплантирани във врата, раменете или ръцете, пръстите, краката и корема на хората. Оперирайки пациентите, докторът отбелязва сходни с първата пациентка явления – повишена чувствителност, силна взаимовръзка на човешкия организъм с чужди предмети, бездействие на анестезията…

Един от пациентите на д-р Лир – Джефри Корт, се обръща към хирурга, след като започват да го безпокоят странни усещания в бедрото. Дори на пипане би могло да се открие под кожата някакво парченце. На рентгеновите снимки този малък предмет се вижда отчетливо. Но на крака на Джефри няма никакви следи от каквито и да било травми или хирургични намеси…



Източник: astrofenomen.com
Публикувай отговор