Взривил се обект над Лос Анджелис през 1962 г.

west003
Мнения: 2521
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Взривил се обект над Лос Анджелис през 1962 г.

Мнение от west003 »

На 18 април 1962 военните радари в САЩ засичат странен аномален обект, който се движи на запад.

Не само радарите, хиляди хора из цялата страна започват да звънят на телефоните на различни служби, защото виждат странно летящо тяло в небето. Описват го както като би изглеждал един истински метеор - огнена топка, но и по много други начини - летяща пура, светещ меч и т.н., все описания, които са прилагани и за различни НЛО случаи. Това дори не е най-странното, все пак всеки може да не довиди добре. По-странното е, че хора виждат "метеора" в градове, над които не би трябвало да мине, ако се движи по права линия, сякаш е криволичел в своя полет. В град Еврика, Юта има хора, които дори твърдят, че са виждали нещото да каца и после пак да се издига във въздуха.

Изображение

Почти през целия си път обектът е напълно безшумен. Това се променя, когато летящото тяло наближава Лос Анджелис. Из целия район се чува силен гръм след което метеорът изчезва от радарите. Предполага се, че се е взривил.

Военните, заради многото запитвания, в крайна сметка излизат с официална теория - това е "болид", рядко срещан бързо движещ се ярък метеор, който избухва в района на Лос Анджелис и парчетата падат в гористата местност около града. Официално никога не се прави опит да се намерят тези отломки. Според някои обаче военните са претърсили региона и са събрали всичко възможно.

Случаят постепенно се забравя. Някои НЛО изследователи обаче постепенно започват да се интересуват от него и да отправят запитвания към правителството чрез Freedom of Information Act. Оказва се, че военните са вдигнали няколко изтребителя, за да проследят този "метеор". Това вече е спекулация, но според някои, взривът над Лос Андлежис не е естествен, а бойните самолети са свалили обекта.

Освен това след съпоставяне на различни свидетелски показания, се вижда, че или те са грешни и хората не помнят къде и кога са видели "болида" или той се е движел на зиг-заг и дори е променял скоростта си. Ако се движеше с постоянна скорост и по права траектория, то лесно би могло да се изчисли къде и по кое време би трябвало да се наблюдава. Това обаче не е така.

И до ден днешен не се знае какво наистина е избухнало над град Лос Анджелис.

Източник: https://mysteriousuniverse.org/2020/03/the-strange-case-of-the-las-vegas-ufo-crash/

Копирано от: http://misterika.blogspot.com/2020/04/18-1962.html
Публикувай отговор