НЛО, а не балон с горещ въздух, е свален над Северна Канада

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

НЛО, а не балон с горещ въздух, е свален над Северна Канада

Мнение от west003 »

Американският изтребител F-22 Raptor "свали" НЛО, а не китайски шпионски балон.

В нов доклад изненадващо се казва, че обектът, който първоначално е смятан за китайски балон, свален от изтребител F-22 през февруари 2023 г. над територията Юкон в Северна Канада, може да попада в категорията "неидентифицирани аномални явления" или "НЛО". UAP е официалният термин, използван за това, което по-често се нарича "неидентифицирани летящи обекти" или "НЛО". През последните няколко месеца Пентагонът и американските законодатели ускориха разследванията на това, което те наричат "неидентифицирани аномални явления" или "НЛО". На 6 септември 2023 г. канадският телевизионен канал CTV News съобщи, че през февруари канадският министър-председател Джъстин Трюдо е получил секретна бележка за "неидентифицирани въздушни явления (НЛО)". Въз основа на информация, получена чрез искане за свобода на информацията, в доклада се посочва, че на 11 февруари 2023 г. над територията Юкон в Северна Канада е бил забелязан и свален неидентифициран обект.

Изображение

Инцидентът е станал малко след като на 4 февруари самолет F-22 е свалил китайски шпионски балон край бреговете на Южна Каролина. Между 10 и 12 февруари американски изтребители свалиха още три неидентифицирани обекта, единият от които е обект, споменат в "секретна" бележка, предоставена на канадския министър-председател. Според информацията в "секретния" меморандум обектът в Юкон бележи 23-тата поява на така наречения "UAP", проследен над Северна Америка през първите няколко седмици на 2023 г. В меморандума се уточнява, че Командването на северноамериканската аерокосмическа отбрана (НОРАД) всяка година присвоява последователни номера на откритите обекти, за да следи всеки неидентифициран обект. По-нататъшното разследване разкрива, че много от тези обекти са безвредни и не изискват докладване или намеса на по-високо ниво. В случая с обект No.23 неговата цел, начин на транспортиране или принадлежност към определена национална държава остават непотвърдени. Изпратеният на 14 февруари "Меморандум до министър-председателя" е с гриф "Секретно" и е предназначен за "ограничено разпространение", се отбелязва в доклада.

Изображение


Той е предаден на съветника по националната сигурност на Трюдо Джоди Томас и одобрен от Джанис Шарет, която по това време заема влиятелния пост на секретар на Тайния съвет. Службата на Тайния съвет на Канада (ССП) е централизирана организация, която контролира държавните служби в страната. Нейната основна роля е да оказва надпартийна помощ на министър-председателя и кабинета при формулирането на политически решения. След инцидента от 4 февруари, свързан с унищожаването на предполагаем китайски шпионски балон, "UAP #23" беше един от трите неидентифицирани обекта, които изтребители прихванаха над Северна Америка по-рано тази година. Съобщава се, че въпросните три обекта са били много по-малки от очевидното китайско наблюдателно устройство, което е било високо 200 фута. Обектът в Юкон, засечен в следобеда на 11 февруари, бързо е бил прихванат и свален от американски изтребител F-22 същия ден. По време на първоначалната среща официалните лица го описват като "предполагаем балон" с "цилиндрична" форма.

В бележката се обяснява, че канадските CF-18 Hornets на NORAD също са били изпратени, но F-22 са били в по-добра позиция от гледна точка на времето, пространството и влошаващите се условия на дневна светлина. В заключение той увери, че при засичане на допълнителни неидентифицирани въздушни явления (НВД) ще продължат да се предоставят актуализации и информация. Опитите за събиране на отломки от обекта в Юкон бяха прекратени на 17 февруари поради трудните зимни условия и недостъпния планински терен. В меморандума се отбелязва също така несигурността относно това дали той представлява въоръжена заплаха или има възможности за събиране на разузнавателна информация. Освен това районът, в който е настъпил ударът, служи като известен миграционен маршрут на карибу (вид северен елен), което увеличава вероятността от случайни бъдещи наблюдения от страна на ловци от коренното население. Канадската армия последователно подчертава, че по принцип се въздържа от разследване на съобщения за неидентифицирани или необясними инциденти, освен ако те не са свързани с действителни заплахи, потенциални заплахи или ситуации, включващи потенциални бедствия, например по време на операции по търсене и спасяване.



Секретният документ съдържаше обширни редакции, като основните причини бяха посочени националната сигурност и поверителността на кабинета. Въпреки това между Канада и Съединените щати съществува ниво на сътрудничество при справянето с подобни явления, което надхвърля националните граници. В миналото канадските военни са обръщали особено внимание на разследването на неизвестни или необясними явления, когато те представляват реална заплаха. Изглежда, че този случай отговаря на този критерий, което допълнително засилва усещането за промяна в отношението към НЛО в Канада и по света. В Съединените щати тази промяна се илюстрира от засилените разследвания от страна на Пентагона и НАСА.

Източник: https://www.eurasiantimes.com/us-f-22-raptor-shot-down-ufo-not-a-chinese-spy-balloon/
Публикувай отговор