Странни конспиративни теории за НЛО

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Странни конспиративни теории за НЛО

Мнение от west003 »

Стремежът да се разберат НЛО е довел до странни теории за потенциалните им способности да променят формата си и за случайната им връзка с природни бедствия.

В новинарска емисия от 2018 г. е заснет мистериозен летящ обект в небето по време на горски пожар в Калифорния.

Изображение

При по-внимателно разглеждане на кадрите зад облака дим се забелязва обект с форма на пура.

Изображение

След по-внимателно вглеждане обаче повечето хора виждат, че конспиративните теории за НЛО са лесно развенчани или поне има някои научни обяснения за появата им.

В продължение на десетилетия Калифорния е измъчвана от горски пожари, които разкъсват сухия, подобен на пустиня терен на щата. През 2018 г. в репортаж на живо от един от пожарите беше заснето нещо доста необичайно.

Местен новинарски хеликоптер се е издигнал във въздуха, за да проследи 2018 Woolsey, Калифорния Wildfire, когато на фона на клипа е идентифициран мистериозен летящ обект.

М.Д. Баниас, журналист, който се занимава с "необяснимото", заяви, че формата на обекта много прилича на плоска чиния.



Научният писател Мик Уест признава, че обектът не прилича на самолет.

"Нямаше видими крила и изглеждаше, че се движи или твърде бавно, или твърде голямо, за да бъде самолет", отбеляза той.

Въпреки това, след като използва сателитни снимки, за да сглоби изображението, Уест установява, че това, което изглежда като небе, всъщност е Тихият океан.

"Ами ако това е лодка, която всъщност е била в океана?" - зачуди се той.

След като проверил местните транспортни маршрути, предсказанието на Уест се потвърдило. На 15 мили от брега имало общ маршрут за превоз на контейнери. Констатациите на Уест развенчали първоначалните предположения.

Други изследователи също са проучвали по-дълбокото въздействие, което природните бедствия могат да окажат върху създаването на особени образи и гъвкавостта на човешкия ум.

Д-р Майкъл Персинджър, американско-канадски професор по психология, обсъди своята теория относно връзката между земетресенията и наблюденията на НЛО.

"Всеки път, когато Земята се движи силно, а това се случва доста често, има голяма вероятност да видите НЛО", твърди той.

Персинджър казва, че причината за това е свързана със сеизмичните ефекти, които се проявяват под повърхността на земята.

"Те могат да произведат редица неща, като например светулки, електромагнитни смущения, които някои хора могат да интерпретират като необичайни наблюдения или понякога дори като НЛО."

Изследователят допълва, че полетата с високо напрежение също могат да повлияят на човешкото поведение.

"Може да се получи парализа, чувство на предчувствие, съноподобни състояния и редица периферни ефекти", допълва той.

Мик Уест коригира първоначалните наблюдения на изображението, за да покаже, че небето всъщност е Тихият океан.
Изображение

Научният писател потвърждава, че точно там, където е забелязан предполагаемият НЛО, е имало общ маршрут за превоз на контейнери:
Изображение

Изображение
Изображение

Източник: https://1992daily.com/exploring-the-extraordinary-bizarre-ufo-conspiracy-theories-from-alien-hauntings-at-disaster-sites-to-shape-shifting-aircraft-sa/
Публикувай отговор