Група учени във Франция се опитват да демистифицират феномена НЛО

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Група учени във Франция се опитват да демистифицират феномена НЛО

Мнение от west003 »

По-голямата част от случаите не са придружени от снимков материал

Група учени във Франция, подпомагани от доброволци, се опитват да демистифицират феномена неидентифициран летящ обект (НЛО), съобщава АФП и БТА.

Изображение

Сградите на Националния център за космически изследвания на Франция (CNES) са около петдесет, но звеното за изследвания и информация за неидентифицираните космически феномени (Geipan) заема едва един коридор.

Звеното съществува от 1977 г. и е единственият източник на научни отговори за т.нар. НЛО. Водещата мисия на екипа е да предложи обяснение на всичко неразбираемо, наблюдавано в небето, каза Венсан Кост, мениджър на групата в рамките на CNES.

По време на конференция в Тулуза Кост показа видеозапис от мобилен телефон на големи светещи точки с необичайна траектория в нощното небе. В крайна сметка, оказва се, това са тайландски летящи фенери. Основано преди 50 години, звеното Geipan е разследвало 3037 подобни случая. 64 процента от тях са идентифицирани "феномени", 32,4 процента са неидентифицирани заради липсата на данни и едва 3,3 процента остават неидентифицирани след разследване. Около 100 случая до момента са необясними.

Първият етап е изслушването на свидетеля. За това Geipan разчита на мрежа от 17 анкетьори доброволци от цяла Франция. Разследваните наблюдения са на хора от всички социални слоеве, каза пред АФП една от анкетьорките - Франсин Кордие. Главната ценност в работата на анкетьорите е уважението към свидетеля. "Хората, които имат да съобщят нещо, често са обект на присмех", обяснява друг доброволец, Патрис Сере.

Звеното на Geipan не разполага с извънземна материя в гардероба, казва Венсан Кост в отговор на напълно сериозен въпрос от публиката по време на конференцията в Тулуза.

НАСА също обяви откриването на директорски пост, чиято задача е да разследва космически феномени. Това се прави, за да преминем от терена на сензационното към този на науката, каза Бил Нелсън, ръководител на космическата агенция на САЩ.

Източник: dnesplus.bg
Публикувай отговор