НЛО над София 09.06.2012

blajkoi
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Юни 10, 2012 1:22 pm

НЛО над София 09.06.2012

Мнение от blajkoi »

Здравейте! Като се разхождах снощи, някъде около 00:00ч. в парка при УНСС видях точно същият летящ обект от клипчето направено на 09.03.2012г. над жк. Красна поляна. Дали някой има инфо за какво става въпрос, защото определено съм виждал много различни летящи обекти който не са били познати за мен към момента на наблюдение но в последствие се оказва, че са съвсем земни неща. Това което видях снощи никога преди не го бях виждал невероятно ярко червено точно като тези от клипа, разликата е в това, че бе само едно. Нека ако някой има представа да сподели какво е това.
dantri
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Юни 25, 2012 7:52 am

Re: НЛО над София 09.06.2012

Мнение от dantri »

Здравеи.На 23.06.2012 в 22:42 наблюдавах от балкона си в жк.дружба 1 София 5 или 6 обекта в рамките на 3,4 минути изчезнаха един по един точно като на клипчето - http://www.ufo.bg/?p=2522 не се движеха просто си седяха и эапочнаха бавно да иэбледняват докато не изчезнаха напълно проблема е че докато намеря фотоапарата и те изчезнаха и нямам реални докаэателства. В началото ми иэглеждаха разпръснати после като останаха 3 приеха триъгълна форма и изчезнаха
igosp
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Юли 13, 2012 10:16 pm

НЛО над София 13.07.2012 г. 22:30

Мнение от igosp »

Нека отбележа и аз един неидентифициран летящ обект над София (или поне изглеждаше, че е над София) на 13.07.2012 г. в 22:30. Наблюдавахме го с приятелката ми в посока юг -> север и с движения запад <-> изток. Обектът беше оранжево-червен, по-скоро със сферична форма, премигваше и извършваше изключително резки промени в траекторията си, които се съпровождаха и от моменти на застой. Наблюдавахме го около минута, след което с рязко ускорение се спусна към хоризонта и светлината изчезна. Нямаше звук и според мен не беше самолет, хеликоптер, балон, метеорит, сателит, комета, прожектор, проекция или пък друго земно и познато явление или обект. Наблюдавахме го от бул. Г. М. Димитров / бул. Симеоновско шосе по посока центъра на София, но не можахме да определим разстоянието до обекта. Небето беше ясно и със звезди, имаше единични облаци, които обаче не пречеха на наблюдението ни. Направихме и снимка с GSM, която (дано да се вижда нещо) ще кача по-късно. Наблюдаваният обект прилича като този в клипчето от предходните постове. Аз съм любител астроном, с повече от 10 години практика, и имам два лични телескопа (рефрактор и рефлектор), т.е. прекарал съм стотици безсънни нощи в "лов" на космически обекти и мисля, че мога да различавам солиден брой обекти на нощното небе. Подобен обект, но с права траектория, наблюдавахме отново с приятелката ми в ноща на изстрелването на китайската ракета Шензу с трима китайски астронавти. Тогава решихме, че сме видяли именно тази ракета, но след днешната "среща" вече не е много ясно какво сме наблюдавали ;) . Може би е време да подготвяме официалната делегация по посрещането, червеният килим и духовата музика :lol: .
javorbosh
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Юли 09, 2012 1:09 pm

Re: НЛО над София 09.06.2012

Мнение от javorbosh »

Здравейте!
Аз,съпругата ми и съседите от апартамента над нас наблюдавахме подобни обекти като тези от линка http://www.ufo.bg/?p=2522 вечерта в 12.45 на 2 срещу 3 юни над Витоша в зона източно от Копитото. Ние живеем в кв.Манастирски ливади и терасите ни гледат директно към планината, а нощта беше излключително ясна с много звезди и пълна голяма луна, така че се виждаше доста добре и с невъоръжено око. Аз и жена ми видяхме 6 обекта,като съседът ми отгоре, който ми подаде сигнала, е видял още толкова преди тях. Обектите се появиха по тройки като излитаха някъде от горната третина на склона на Витоша като се движеха сравнително бързо,но отделните единици от тройката не спазваха еднакви траектории.Винаги един се движеше по-бързо и стигаше по-нависоко ,докато другите два по-бавно в пакет заедно, но и техните траектории се различаваха ,като ту се отдалечаваха ,ту се приближаваха един друг. Успях да си взема любителския бинокъл и наблюдавах обектите с него като главно се концентрирах върху ,този които летеше по-нависоко. Те бяха с кръгла форма в оранжева светлина като имаха нещо като светещо уширение (диск) в средата, което пулсираше като яркост-това се виждаше само с бинокъла,докато с невъоръжено око бяха като обектите от линка горе,но гледани на по-далечно разстояние. Постепенно губеха яркост и изчезваха като по-високия обект се изгуби високо в средата на звездното небе, докато другите два след него по-ниско. Същото беше и с втората тройка. Всички обекти се движеха нагоре в направление изток-запад, но под различен ъгъл като не се чуваше звук от тях. Наблюдавахме ги около 5-6 минути докато и последния изчезна.Не успяхме да направим снимки понеже обектите бяха доста далече и за да се види нещо по-ясно трябва да притежаваш професионална апаратура за нощно снимане. Искам да отбележа ,че това не им е първото появаване според съседите ни. Те са ги наблюдавали още 2 пъти преди това като втория път са били значително по-близо,дори са успели и да ги снимат (имам снимката,но ще я пусна в по-късен пост,защото малко трябва да се обработи). Аз лично не мога да дам точно обяснение за природата на тези обекти,но със сигурност мога да кажа че не са самолет, балон, хеликоптер или така модерните напоследък китайски фенери.Съпругата ми не вярва в НЛО,но след този случай не можа да даде логично обяснение на летящите обекти.
dantri
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Юни 25, 2012 7:52 am

Re: НЛО над София 09.06.2012

Мнение от dantri »

По спомен направих скица на пеинт http://imageshack.us/photo/my-images/24/untitlexd.jpg/
като мисля че имаше още един обект някъде отгоре отляво или отдясно ,късно съм ги видял защото вече избледняваха и нямах много време да ги наблюдавам.Първо избедняха тези двата отдолу и след 4,5 секунди и другите.
Belqta
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Юли 25, 2012 2:57 am

Re: НЛО над София 09.06.2012

Мнение от Belqta »

Здравейте,
На 17.07.2012г. след 22 часа видях подобни обекти като на линка от първият пост. Живея в красно село. Обекта летеше доста бавно. След няколко секунди започна да избледнява, докато накрая не изчезна напълно, след 1 секунда се появи отново и след това пак изчезна. Летеше посока планина Витоша.
Цвят на обекта: Оранжево-червен
Форма на обекта: Сферична форма
Брой обекти: 1
trakiika222
Мнения: 325
Регистриран на: Вто Авг 21, 2012 3:12 am

Re: НЛО над София 09.06.2012

Мнение от trakiika222 »

Ние с дъщеря ми го видяхме едно светещо оранжево червено над кв ”
”Борово”на 22 07 12 към 22 ч.След 3 дена гледах облаците по залез бяха много красиви и видяхме кръгъл обект сребрист на цвят влизаше и излизаше в един облак пред нас.Дъщеря ми май се стресна,а беше скептична,е,точно след разговор на тази тема тя казваше че са глупости,като че ли нарочно и се показаха,точно когато си беше в нас и на прозореца,отиват все към Витоша,месността „Конярника”
trakiika222
Мнения: 325
Регистриран на: Вто Авг 21, 2012 3:12 am

Re: НЛО над София 09.06.2012

Мнение от trakiika222 »

На 30 08 12 към 10 30 над морето в Созопол премина огромно светещо в червено нещо,безшумно,издължено като цигара,много близо пред над,бяхме на балкона и детето първо го видя,посегнах зад мен без да си отмествам погледа да взема телефона от масата,вдиггнах го,само за секунда наведох очи да го пусна на видео,когато след половин секунда вдигнах тела и казах на детето сега ще го снимаме то просто изгасна,все едно загасяш лампа,е няма що чаках чаках и загасих разочарована тела ,в този момент то пак светна ярко и с бясна скорост излетя нагоре.Беше като точка в края на изречение.Искаш да ни снимаш но не може,край.
Публикувай отговор