Учени доказаха как се е появил Космосът!

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Учени доказаха как се е появил Космосът!

Мнение от west003 »

Американски учени са направили сензационното откритие, че Космосът е произлязъл от ледени прахови частици

Учени доказаха как се е появил Космосът. Специалистите открили, че уникално сложните градивни елементи са били създадени върху леден междупланетен прах. А по-късно, с астероиди и метеорити, те са били донесени на планетата ни, като са посели живот на Земята, съобщи “The space reporter”, цитиран от „24 часа”.

Изображение

Астрономи от Калифорнийския университет в Бъркли и университета на Хавай в Маноа обявиха, че са направили феноменален експеримент, който е имитирал условията на открития Космос. Той доказал, че при подобна среда ще могат да възникнат много сложни дипептиди или свързани двойки аминокиселини, които стоят в основата на живота на всички живи организми. Тези градивни частици са пристигнали на Земята посредством метеорити или при сблъсък с комета, като при този процес са били катализирани полипептидни протеини, ензими и дори по-сложните молекули като тези на захарите.

Ричард Матайъс споделя за експеримента, че във високовакуумна камера, с температура до 10 градуса над абсолютната нула, изследователите са хвърлили снежна ледена топка, която съдържала въглероден диоксид, амоняк и различни въглеводороди като метан, етан и пропан. Тези вещества са реагирали, когато са били бомбардирани с високоенергийни електрони, имитиращи космическите лъчи. По този уникален начин са се формирали важните за живота на организмите съставки.

Все още учените са в процес на изследване, тъй като не могат да открият категоричното доказателство на теорията, че от по-сложните молекулярни структури, които са се появили в Космоса, се е зародил живота на Земята.

Автор: Калинка Петрова
Източник: http://www.chudesa.net
Публикувай отговор