НЛО каца на Марс?

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

НЛО каца на Марс?

Мнение от west003 »

Камерите на марсохода Кюриосити засичат странни сияния. Какво е обяснението им?

Изображение

Ако една снимка струва 1000 думи, колко ли ще струват две снимки, особено щом показват странно изглеждащ, като че ли приземяващ се светлинен обект към повърхността на Марс?

Това са истински снимки, направени от марсохода „Кюриозити“. Заснети са между 20 и 23 юни. На първата се вижда появата на светлинен обект над планини. 31 секунди по-късно лявата камера на марсохода улавя светлината, вече доста по-близо до марсианската повърхност.

Дали става дума за кацащо НЛО? "Вероятно не", смята Джъстин Маки, ръководител на екипа, построил и командващ камерите на „Кюриозити“. "Това е горещ пиксел и е там, откакто започнахме да използваме дясната камера", пише Маки в писмо до Хъфингтън поуст.

Горещите пиксели се появяват, когато камерният сензор се загрее по време на дълга експозиция. Това не е първият път, когато камерите на „Кюриозити“ улавят искрящи бели предмети. На 3 април марсоходът фотографира необичайно ярко сияние на самата повърхност на Марс.

"От хилядите снимки, които получаваме от „Кюриозити“, виждаме и такива със светли петна почти всяка седмица", казва Маки пред НАСА. "Тези светлини могат да бъдат причинени и от космически лъчи или от отражения от скалните повърхности."



Източник: spisanie8.bg
Публикувай отговор