Медиумите – научно доказани

west003
Мнения: 2522
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Медиумите – научно доказани

Мнение от west003 »

Всеки е виждал и чувал за медиуми и врачки. На всеки се е случвало да изпита онова чувство, когато знае, че нещо ще се случи и то наистина се случва. Често разпространено е и усещането, че някой ще се обади по телефона точно преди той да звънне, или пък да знаем какво ще каже някой още преди да си е отворил устата. А колко често само се произнася фразата „знаех си, че така ще стане“. Но дали има научно обяснение за подобни преживявания? Оказва се, че да.

Изображение

Според последни изследвания става ясно, че разумът ни може да предусеща бъдещи събития две до десет секунди преди те да се случат. Едно проучване е разгледало 26 предишни такива, проведени в период от 30 години и се установило, че тялото и мозъка имат физиологични реакции към бъдещи събития преди дори да ги осъзнаваме. Неврологичната активност на мозъка се задейства в резултат на даден стимул, преди той да съществува по отношение на времето. Тези така наречени пре-стимулни реакции разкриват, че ние наистина притежаваме способността физически да разпознаем непредвидими събития преди те да са се разкрили във физическото ни време-пространство.

„Резултатите от този мета анализ дават ясни резултати, но остава неясно обяснението за това.“ – казват учените.

Разбира се, съществуващата научна парадигма не би приела с отворени обятия идеята за съзнателната способност да прескочим във времето и да получим информация. По тази причина, заключението е, че:

„Причината за тази изпреварваща активност, която без съмнение съществува в рамките на естествените физични процеси, а не свръхестествени или паранормални, предстои да бъде изяснена.“

Жалко е, че почти 30 изследвания, доказващи способността на мозъка да засича събития преди те да са се случили, не са достатъчни на учените да потърсят отговор извън съществуващата парадигма.

Този феномен понякога се нарича предчувствие, като чувство за бъдещето, и е обяснен като част от съзнанието. Съществуват многобройни научни изследвания, които предполагат, че нашия разум не се ограничава в рамките на черепа, а дори може да влияе на неща от външния свят, като квантови обекти, мислите и поведението на други хора, и дори електричество. Още по темата може да прочетете в статията „Телепатичната връзка е реално явление„, както и „Чувството, че те наблюдават„.

Това поле на съзнанието е където се случват всички мисли, и според известни физици, като доктор Амит Госуами и доктор Мичио Каку, е основата на това да бъдеш себе си. Физически обекти и феномени произлизат от това поле на съзнанието, което залага основата на съществуването. Доктор Джон Хейджлин описва съзнанието като извор на природни закони и всички елементарни частици. Това поле на обединено съзнание означава, че не само сме част от едно колективно съзнание със всички мислещи и чувстващи същества във вселената, но и сме едно цяло със всички събития във времето и пространството.



Според цяла школа физици е напълно разбираемо, че мозъка ни може да забелязва бъдещи събития, защото съзнанието не се създава в мозъка. Съзнанието се получава от мозъка и филтрира от нервната ни система по същия начин, както сателитен сигнал се получава от декодер. Нашите умове на са отделени от физическия свят. Резултатите от тези проучвания имат логика само ако разглеждаме физиката на съзнанието като не локално и обединено на фундаментално природно ниво.

И така, разполагаме със солидни научни преучвания от уважавани учени, които описват физичните аспекти на ума и паранормалните способности на мозъка. Следващия път, когато се сетите за нещо преди то да се е случило, това е защото мозъка ви го усеща физиологично по начин, по който можем да измерим. Това е доказано близо 30 пъти през последните десетилетия. Какво би могло да обясни този ефект? Да не би времето да не е линейно? Или това е просто пропукване в матрицата? Има ли начин енергийното поле на нашия разум да получава информация относно събития, които още на са се случили?

Това, което ни остава, е поуката да слушаме вътрешния си глас, защото може да има да ни каже нещо важно.

Източник: fresh-science.com
Публикувай отговор