Чърчил и Айзенхауер засекретяват инцидент с НЛО

west003
Мнения: 2522
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Чърчил и Айзенхауер засекретяват инцидент с НЛО

Мнение от west003 »

Разсекретени документи доказват, че британският министър-председател Уинстън Чърчил и генерал Дуайт Айзенхауер (главнокомандващ съюзническите войски по време на Втората световна война) засекретяват инцидент с НЛО в разгара на войната.

Уинстън Чърчил
Изображение

Инцидентът е среща на бомбардировач от Кралските военновъздушни сили със странен, металически НЛО на връщане от Германия. Чърчил и Айзенхауер свикват заседание, на което обсъждат поредица от доклади и рапорти за подобни неидентифицирани летящи обекти, засичащи или преследващи изтребителите на съюзниците.

"Инцидентът трябва незабавно да се засекрети, тъй като може да предизвика масова паника сред населението и да разруши вярата ни в Църквата", нарежда Чърчил на Айзенхауер.

Дуайт Айзенхауер
Изображение

През 2011 г. британското правителство разсекрети множество НЛО досиета, съдържащи официални документи, скици, чертежи, графики с броя на случаите по години, парламентарни запитвания и писма на очевидци.

Това са документи с разкази на свидетели, официални наблюдения и изображения, събирани в продължение на години. Сред тях има и едно анонимно писмо, според което известният британски премиер Уинстън Чърчил е дал заповед да се държи в тайна среща на летец от ВВС с неидентифициран летящ обект по време на Втората световна война. Писмото е от 1999 г. Авторът му твърди, че неговият дядо, който е бил бодигард на Чърчил, е присъствал на среща между политика и генерал Дуайт Айзенхауер. На нея двамата влиятелни личности изразили безпокойство относно инцидента с НЛО-то и взели решение случаят да бъде засекретен за минимум 50 години. Мотивите на Чърчил за засекретяването били свързани с опасенията хората да не изпаднат в паника и да загубят вяра в църквата. Свидетелят на беседата разказал за нея едва на смъртния си одър през 1973 г.

Сред другите разсекретени материали за НЛО има и случаи, намерили рационално обяснение. Има обаче и такива, които и до днес остават загадка. Говори се за появата на загадъчни звукови бариери по време на срещи с непознати обекти и за други странни явления. Има информация също за авиокатастрофа в Северна Великобратания, при която не били открити никакви отломки от катастрофиралия самолет.

В досиетата Х има данни и за "меморандум относно въздушните феномени", подготвен през април 1957 година от Обединения комитет за разузнаване към правителството. Според нота на тогавашното Министерство на ВВС, включена в анализите на британското разузнаване "Червена книга", всяка седмица се е получавал по един НЛО доклад, а 6 от всеки 16 "близки срещи" с НЛО след 1 януари 1957 година, са останали неизяснени.
Седем години по-рано шефовете от разузнаването формират Работна комисия за летящите чинии. Инициатор и главно действащо лице е Луис Маунтбатън, британски адмирал от флота, който е убеден, че ТЕ имат извънземен произход.

Изображение

През 1952 година комисията събира показания на очевидци в района на Вашингтон, над който е прелетяла "ескадрила НЛО". Тогава Чърчил нарежда да се започне незабавно разследване.
Сред декласифицираните файлове има и подобни доклади за наблюдения между 1995 и 2003 година. През 1996 година техният брой е 600. В част от разсекретените над 5000 страници са описани кораб с размери, надвишаващи 20 пъти футболно игрище, черна триъгълна машина с червени пулсиращи светлини, висяща над Стенли, област Дърам през 1995 година, космическа станция с въртящи се светлинни прожектори в бяло, червено и зелено...

Изображение

На места се разказва още за триъгълно НЛО, "увиснало" над дома на британски министър в края на 90-те години на миналия век. Учудващо - летящият апарат не бил фиксиран от охранителните системи. Според друг документ пък през 1995 г. е наблюдавано огромно НЛО с размери колкото 20 футболни полета.
Ако ви се четат подобни истории, може да влезете на сайта на британския архив.
http://ufos.nationalarchives.gov.uk/480.htm

Източник: kovak.log.bg
Последно промяна от west003 на Сря Апр 08, 2015 8:59 am, променено общо 2 пъти.
trakiika222
Мнения: 325
Регистриран на: Вто Авг 21, 2012 3:12 am

Re: Чърчил и Айзенхауер засекретяват инцидент с НЛО

Мнение от trakiika222 »

"Инцидентът трябва незабавно да се засекрети, тъй като може да предизвика масова паника сред населението и да разруши вярата ни в Църквата", нарежда Чърчил на Айзенхауер.
Vidqhte li sega za kakvo ide rech i zashto e tova lugane i mazane tolkova godini...Curkvata.Vse poveche hora shte se subujdat obache...dano..
Публикувай отговор