Проф. Филипов: Вече 50 години крият данните за извънземни

west003
Мнения: 2523
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Проф. Филипов: Вече 50 години крият данните за извънземни

Мнение от west003 »

Астрофизикът проф. Лъчезар Филипов е син на бившия премиер от времето на социализма Гриша Филипов. От 1982 г. работи в Института по космически изследвания, където допреди няколко години бе зам.-директор. За приноса си към космическата наука през 1987 г. получава наградата „Циолковски" на Руската академия на науките заедно с американския астроном Карл Сейгън. От години физикът се е посветил на изследвания и разработки по темата за чуждите цивилизации. Потърсихме проф.Филипов, за да коментира съобщението на НАСА, че среща с извънземните предстои през 2025 г.

Изображение

Проф. Филипов, преди дни експерти от НАСА оповестиха, че през 2025 г. предстои срещата ни с чужди цивилизации. Възможно ли е такова точно планиране?

Преди 2 години в Санкт Петербург и руските учени предвидиха, че до 15 години ще бъдат открити нови форми на живот и предстои контакт с извънземни. Занимавам се с наука повече от 40 години и за мен е малко странно подобно планиране. Мисля, че от НАСА искат да кажат, че след 10 години човечеството ще получи доказателства за наличието на извънземен разум. Иначе контакти с чуждоземни е имало и досега. Вече почти 50 години се укриват данни около НЛО-та. Има и артефакти, доказващи, че това присъствие е било на Земята още преди 60 000 години.

След като през 1947 г. в американското градче Розуел бе намерена разбита летяща чиния, нещата вървяха „на бум". В научните среди много упорито се говореше за извънземни същества и цивилизации, но през 70-те започна да се действа пресирано спрямо учените, защитаващи тезата за наличието на НЛО и извънземни. В същото време знаем за 57-ма и срещата на американския президент Дуайт Айзенхауер с чужд разум, същото знаем и за бивш министър на отбраната на Канада. Но се наложи една теза, че това са психично болни хора, щом твърдят, че имаме контакти с други цивилизации. През 60-те в САЩ излезе закон, според който всеки, осъществил връзка с извънземен, се преследва от закона. Нали, за да се вкара такъв закон в Сената, трябва да има първопричина.

Защо светът отлага срещите с чужди цивилизации? Това е нелепо.

Да, но на държавно ниво се въвежда дезинформация. Съставянето на комисии, Синя книга - всичко е било с цел да се потулят срещите с извънземни. Сега обаче сме на прага на среща с тях, този път официално. Всичките космически програми - НАСА, Роскосмос, започват да говорят за точна дата. Тя за мен е свързана с подготовка и разкриване на истината, но това не е откритие. Не виждам за тия 10 години какво повече ще направим в космическите изследвания за чужди цивилизации.

Да, и сега експертите на НАСА обясниха: „Знаем кога да го направим, знаем как да го направим".

Ами явно тайната вече не може да се укрива в кутията. Явно случаите са много нашумели и са твърде много. Години наред се създаваше негативно отношение към пришълците - че идват да ни окупират, че са лошо настроени към нас. А агресията всъщност идва от нас, земните. Нито едно НЛО не е атакувало наш самолет, без техните да са нападани.

Наистина ли извънземни са атакували наши самолети?

Те са се отбранявали. Има маса тела на извънземни, които са изчезнали и изгорени именно заради агресията от страна на военните. В последните години става нещо много интересно - НЛО избягват сблъсъци с представители на авиацията, за да няма излишни жертви. Тяхното ниво е много по-високо от нашето.

Оставам с впечатление, че те постоянно кръжат с космически кораби над нас.

Миналата година бях в Центъра на космическата лаборатория на Франция „Джейлан". 30 000 случая през годините само на тяхна територия не са природни явления и не се вписват в нашата наука. От тях 20% са НЛО - т.е. почти всеки ден може да видите по едно НЛО над Франция.

Извънземните летят над Франция като парашутисти?

Просто по-рано не са смеели да афишират явлението, било ги е страх да не ги обвинят, че са с жълти книжки. В България ние искаме да го узаконим, за да може хора, които са имали сблъсък с чужда цивилизация, да съобщят. Ето, при мен дойдоха туристи, видели кръгове над платото, след Черни връх. На 17 януари на снега те открили странни кръгове с диаметър 80 метра, имам и снимки.

Добре, защо извънземните само ни наблюдават, дистанцират се и оставят следи, по които да гадаем.

Ами ние самите не влизаме в контакт нито с мравките, нито с делфините, а ги избиваме. Ако те са влизали някога в контакт с нас и са ни дали знание и обучение и виждат, че управниците искат технологии, насочени срещу хората - ето го отговора. През 57-ма Айзенхауер е получил технологии, които се превърнаха в оръжие. Всеки по-нормално развит мозък не би дал повече такива опасни играчки на една цивилизация.

От НАСА говорят за срещи с цивилизации от Млечния път, който бил „мочурливо място".

Сондата „Кеплер" откри за 4 години 60 планети, на които има вода и на които температурата е от минус 10 до плюс 40 - т.е. условия, подобни на Земята. Те са на разстояние от порядъка на 100 светлинни години. В Млечния път ще открием поне 100-200 милиона подобни звезди. Само в галактика на 10 000 планети може да има разумен живот.

Тоест има шанс бъдещите поколения да си намерят и друг дом, тъй като Земята постепенно изчерпва ресурсите си, а и хората алчно рушат планетата си, като я замърсяват и унищожават.

По всяка вероятност напредналите цивилизации виждат лошия път, по който сме тръгнали. Мисля, че явяването им на сцената на нашето общество цели да се справим с тези проблеми. Вървим по необратим път. Но без чужда помощ не можем да оправим тази каша. Ние непрекъснато откриваме факти, които объркват понятията за зараждането на живота на Земята. Оказа се, че други звезди са се появили един милиард години след раждането на Вселената. Значи може да има цивилизации на 8-10 милиарда години. Ето защо другите са отишли по-напред от нас при всички случаи. Фактът, че те летят до нас, а ние не можем да стигнем до един Плутон за 30 години, считайте за какво говорим.

Проф. Филипов, дали учените са правили фоторобот на извънземни, или до такава конкретика не се е стигало?

Не мисля, че има фоторобот, но намерените тела на извънземни максимално бързо са пометени. Пометено е мястото, където е кацнала летяща чиния в Китай. Да изчистиш едно поле като с прахосмукачка, да не можеш кабърче да намериш след паднала летяща чиния - това говори за укриване на факти със страшна сила.

Явно обаче правителствата по света са се вразумили и ще бъде направена решителната крачка.

Време е да подходим от планетарни интереси, а не от индивидуалните на някоя държава или на определени кръгове от обществото. Ако извънземните ни помагат, ще помагат не на кръг от хора, не на военни и олигарси, те искат да помогнат на цивилизацията да оцелее, да прескочи този Рубикон, тъй като сме пред екологична катастрофа.

А духовната катастрофа? Дали непознатите няма да се явят като спасители?

Веднъж ме попитаха Христос извънземен ли е. Отговорих, че вече сме го разпънали. Подходили сме много юнашки.

Как си представяте тази среща с чужди цивилизации, какво би се случило?

Първо ще има обмяна на знания, свързани с екологията. През 1994 г. една група на ген. Савин в Русия е осъществила контакт с представители на чужда цивилизация. Те кацнали на 30-40 км от Москва, а темата на разговор била изхранването, защото другите не пожелали да говорят за технологии. Т.е. те виждат в нас незрялост за използването на съвременни технологии. Ние все още сме прекалено арогантни и използваме всичко, за да се въоръжим и да бием съседа.

А възможно ли е да влезем във война с извънземни?

Не вярвам, че можем да влезем в каквато и да е битка, защото не сме на такова ниво. Ние спрямо тях сме като мравките към човека в момента. На тяхното ниво ние сме безпомощни.

В Института за космически изследвания ви бяха забранили да говорите, изтърпяхте подигравателно отношение и пак не спирате.

Аз съм на 63 години, остава ми малко до пенсия. Нямам намерение да си крия знанията. В края на май ще чета лекции в Сан Марино по темата какво е станало след катастрофата на космическия кораб в Розуел. Имам доклад на тема какво ще е влиянието на срещата с извънземните. Ако тук ме плюят, там ми ръкопляскат. Честно казано - мисля, че нещата и в България ще се променят, но има едно неразбиране от страх.

Явно няма да се откажете от вашите авангардни идеи.

А, прескочих трапа. Вече не съм и зам.-директор на Института по космически изследвания, т.е. не „срамя" науката от такава височина.

Източник: vsekiden.com
Последно промяна от west003 на Пет Апр 21, 2017 9:03 am, променено общо 1 път.
stiver
Мнения: 55
Регистриран на: Вто Авг 14, 2012 7:27 pm
Местоположение: София, България

Re: Проф. Филипов: Вече 50 години крият данните за извънземн

Мнение от stiver »

Малко ми става неудобно когато чета тези интервюта на проф. Филипов. За съжаление много малко от това, за което говори може да издържи сериозна научна критика. Въпреки това вярвам, че е честен и добър човек-идеалист, но доста наивен и зле осведомен за истинските намерения на онези кално-мътни субекти, които го подстрекават и използват. "Ако тук ме плюят, там ми ръкопляскат." Напомня ми една стара хубава поговорка - Господи, пази ме от приятелите ми. От враговете си ще се пазя сам. :(
"Keep an open mind but not so open that your brain falls out." Carl Sagan
Публикувай отговор