Съветник на Тръмп: Кацането на Луната е най-голямата измама!

west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Съветник на Тръмп: Кацането на Луната е най-голямата измама!

Мнение от west003 »

Новоназначеният съветник на американския президент Доналд Тръмп в областта на науката и технологиите Дейвид Джелърнтър заяви, че кацането на Луната е най-голямата измама в човешката история.

Изображение

В интервю за Science Today професорът по компютърни науки в Йейлския университет заяви, че до този момент човешки крак не е стъпвал на Луната и описа мисията на Аполо 11 като измамна.

Американският учен разкритикува космическата програма на президента Барак Обама и амбициите за достигане до Марс до 2030 година. „Как можем да полетим до Марс, като дори не сме стъпвали на Луната?“, заяви Джелърнтър.

„Кацането на Луната от екипажа на Аполо 11 е най-голямата измама в човешката история, дори по-лоша от глупостите за глобалното затопляне“, каза още новият съветник на Доналд Тръмп.

Това не е първият път, в който той отрича едно от най-големите постижения на човека. Според него кацане на Луната не е възможно заради високите нива на радиация.

Дейвид Джелърнтър подчерта, че е невъзможно да се лети извън земното магнитно поле заради високите нива на радиация, които обричат космическите пътешествия далеч от нашата планета на провал.

Въпреки своите полемични твърдения, професорът по компютърни науки е световно известен учен с редица престижни награди.

Публикувано във факти.бг
Публикувай отговор