Инцидент при наблюдение на НЛО в Аржентина през 1963 г.

west003
Мнения: 2521
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Инцидент при наблюдение на НЛО в Аржентина през 1963 г.

Мнение от west003 »

Един от най-известните случаи на наблюдение на НЛО в Аржентина е инцидент от 1963 година, станал край ферма близо до градчето Транкас в провинция Тукуман.

На 31 октомври 1963 година семейство Морено били в дома си. Антонио и Тереза Морено, трите им дъщери, както и прислужницата били по стаите си, защото през деня било прекъснато електрозахранването в района. Към 21:00 ч. родителите били заспали, но дъщерите им били будни, когато прислужницата им съобщила, че вижда странни светлини на около 200 метра от къщата.

Изображение

Сестрите излезли и видели необикновени светлини в далечината, в района на минаващата наблизо железопътна линия. Първоначално те решили, че има влаков инцидент, но когато се приближили до железопътната линия, видели два светещи обекта, висящи ниско във въздуха и свързани с нещо като светлинен тунел. Малко по-късно се появил и един по-голям обект с дискообразна форма, от дъното на който се излъчвали зелени лъчи. Едната от сестрите подложила ръка под светлината, но тя сякаш преминала през нея като през стъкло.

Малко след това от обекта се появила лека мъгла с мирис на сяра и изригнала силна изгаряща светлина. Те побягнали с писъци към къщата. Двете сестри и прислужницата получили изгаряния на лицето и ръцете.

Странните светлини продължавали да се реят в небето още около 30 минути, след което се отдалечили в източна посока, оставяйки след себе си оранжево сияние.

На сутринта дошла полиция. Имало и други свидетели от съседни имоти. Следователите открили сиво бял прах по растенията и малки топченца със същия цвят. Химичният анализ определил състава им – 96,48% калциев карбонат и 3,51% калиев карбонат. Малко по-късно част от дърветата в района изсъхнали.

Местните власти прекратили разследването без заключение.


Източник: dariknews.bg

Публикувай отговор