Астронавт: Трябва да си идиот да не вярваш в извънземни

west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Астронавт: Трябва да си идиот да не вярваш в извънземни

Мнение от west003 »

"Аз лично смятам, че трябва да си пълен идиот, за да не вярваш в съществуването на извънземни форми на живот." Това заяви в Пловдив американският астронавт д-р Ричард Линехан, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Изображение

Астронавтът от НАСА участва в различни инициативи в София и Пловдив и разказва за живота си на астронавт. На среща в Пловдив бе попитан вярва ли в съществуването на извънземни категорично заяви:

"Всички цифри и статистики, с които се борави, сочат точно това. Знаем, че имат над 200 милиарда планети и звезди и е смешно да вярваме, че при цялото това изобилие няма никой друг освен нас. Невъзможно е да няма живот извън Земята. Може би никога няма да срещнем извънземни, но смятам, че съществуват."

Астронавтът определи третата си мисия като най-интересна. Тогава е трябвало да направят ремонт, така да се каже, на космическия телескоп "Хъбъл". Също да се подмени техниката и камерите му.

"За мен това беше много важно, защото позволи впоследствие да се заснемат изображения, които да позволят да се изчисли важно нещо като това на колко години е нашата Вселена, а именно между 12 и 14 милиарда години", каза още д-р Линехан.

Той разказа и за пърите две мисии, на които е бил. Те са били свързани с изследвания в областта на биологията. Към совалката им е имало прикачен модул с различни животни и насекоми. Наблюдавали са как реагират животните в пространство без гравитация.

Астронавтът сподели, че е искал да стане именно такъв, а цената, която плаща, не е така висока. Вижте какво още каза в прикаченото видео на следния линк:
http://news.plovdiv24.bg/790623.html


Още по темата:

Как ученик спечели среща с американския астронавт Ричард Линехан от НАСА?


Световноизвестен астронавт от НАСА пред NOVA за живота в Космоса
Публикувай отговор