Изтрити доказателства за срещата с НЛО на крайцера Нимиц

west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Изтрити доказателства за срещата с НЛО на крайцера Нимиц

Мнение от west003 »

Няколко офицера от ВМС, които са били свидетели на нашумялата среща на Нимиц с НЛО през 2004 г., твърдят, че "неизвестни лица" се появили след събитието и ги накарали да предадат записите и видеото, според Popular Mechanics.

Изображение

В продължение на няколко дни през ноември 2004 г. ракетен крайцер от ВМС, плаващ на около 100 мили (160 километра) край бреговете на Южна Калифорния, засича странни радарни сигнали, излъчвани от обект в небето. Сигналите били нередовни и изглежда не съвпадали с излъчваните от познатите самолети. Тогава ВМС вдигнали изтребители, за да прихванат по-отблизо странния обект и един успял да запише размазаното черно-бяло видео, което беше, за ужас на правителството, публикувано през 2017 г., заедно с още два видеоклипа на наблюдения на НЛО, заснети години по-късно.

Изображение

Петима ветерани от ВМС разказват пред Popular Mechanics за това, което преживяли по това време. Ветераните били част от групата 11 на военноморския флот и плавали към Принстън от САЩ на тренировъчна мисия преди предстоящото им разполагане в Арабско море.
Странните радарни сигнали дошли от обект, който бързо променял височината си, понякога дебнел на 24 000 метра, а друг път висял на около 9 000 м, разказва Popular Mechanics. НЛО-то ("неидентифициран летящ обект", който не е задължително да принадлежи на извънземните) стана известно като "Tic Tac" заради формата си. Tic Tac излъчвал фосфорно сияние през нощта и летял в различни посоки, казва един от ветераните - Гари Ворхис, който наблюдавал обекта през бинокъл от кораба.

Ворхис си спомня, че малко след като офицерите записали тези странни радиосигнали, двама души се появили на хеликоптер, а 20 минути по-късно от веригата в командването на Ворхис (някой от по-вишестоящите в командването) му казали да предаде записите с данните. Наредили му също да изтрие записите на кораба. "Дори ми казаха да изтрия всичко, което има, дори празните ленти", казва той на Popular Mechanics.
По същия начин и низшият офицер Патрик "Пи Джей" Хюз, който бил авиационен техник, твърди, че неговият командващ офицер и двама неизвестни мъже поискали да предаде твърдите дискове от самолета.

Изображение

Но Дейвид Фравър, един от пилотите на изтребителя, който отблизо се срещнал с Tic Tac, разказва друга история. В различни интервюта в миналото Фравър казва, че видеокасетите с НЛО са изчезнали, но не заради някакви "мъже в костюми", а защото хората неволно направили запис върху тях.
Преди това Фравър каза пред The New York Times, че той и командир лейтенант Джим Слейт забелязали обекта, дълъг около 12 метра. Когато снишили изтребителя, обектът се изкачил да ги посрещне, но след това рязко се отклонил и изчезнал.

Източник: https://www.popularmechanics.com/military/research/a29771548/navy-ufo-witnesses-tell-truth/

Копирано от: smolyan.bgvesti.net





west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Проговори пилотът, заснел кадри с НЛО

Мнение от west003 »

Бившият пилот от военноморските сили на САЩ, който заснел прочутите кадри от среща с НЛО близо до самолетоносача „Нимиц“, наруши мълчанието си 15 години след инцидента. Чад Ъндърууд даде интервю за списание „Ню Йорк“ (New York Magazine), публикувано в четвъртък, в което за първи път разказва за преживяването си над Тихия океан през ноември 2004 г.

http://nymag.com/intelligencer/2019/12/tic-tac-ufo-video-q-and-a-with-navy-pilot-chad-underwood.html

Изображение

Ъндърууд е този, който дава прословутото описание „Тик Так“ на продълговатия обект без крила (бел.ред. оприличавайки го на прочутите бонбони) и именно неговото видео предизвика сензация през 2017 г., когато от Пентагона признаха, че кадрите са автентични.

В интервюто си Чад Ъндърууд признава, че до ден днешен не може да бъде сигурен дали обектът, който е срещнал, е от този свят или от друг.

Срещата му с НЛО се случва по време на учения на група самолетоносачи в Тихия океан край бреговете на Мексико.

В продължение на две седмици самолетоносачът „Принстън“ засича мистериозен летящ обект на усъвършенстван пасивен радар AN/SPY-1B. Радарните контакти са били толкова необясними, че системата дори е изключена и рестартирана, за да се провери за грешки, но операторите продължават да засичат неизвестния летящ обект.

След това на 14 ноември командир Дейвид Фрейвър казва, че летейки на изтребител F/A-18F Super Hornet, е осъществил визуален контакт с въпросния обект, който изглежда се гмуркал под вода, после отново се появявал над повърхността и изчезнал скоростно, когато Фрейвър се опитал да го доближи.

Докато Фрейвър каца на палубата на „Нимиц“, Ъндърууд точно се кани да излети за своя тренировъчен полет. Фрейвър му споделя за странната среща и го призовава да държи очите си отворени. Ъндърууд отговаря, че радарният екипаж на „Принстън“ вече е докладвал за обект, който искат изтребителите да опитат да проследят.

Изображение

„И така, излитаме и отиваме в зоната, определена за нашата тренировка. Не беше задължително да търсим нещо, но от „Принстън“ имаха определен обект, който искаха от нас да „ловуваме“ – не намирам по-добра дума. Изведнъж видях това премигване на радара ми“, спомня си Чад Ъндърууд в интервюто.

Пилотът преценява, че обектът се намира на разстояние от около 22 мили (бел. ред. около 35 километра) и той успява да го заснеме с инфрачервената си камера. „Това, което ми направи най-силно впечатление, беше колко хаотично се държи. Под „хаотично“ искам да кажа, че промените във височината му и скоростта бяха просто неща, които никога преди не съм виждал, летейки срещу други въздушни цели“, казва Ъндърууд.

„Защото самолетите, независимо дали са пилотирани или безпилотни, все още трябва да се подчиняват на законите на физиката. „Тик Так“ не правеше това.

От височина над 15 хил. метра минаваше на под 30 метра за ... секунди, което не е възможно“, разказва още той.

„Ако се подчиняваше на законите на физиката като нормален обект, който ще срещнете в небето – самолет или ракета, или някакъв специален проект, за който правителството не ви е казало – това би имало по-голям смисъл за мен. Това, което привлече вниманието ми, беше как обектът не се държи в рамките на нормалните закони на физиката“, продължи Ъндърууд.

Пилотът обяснява: „Обикновено ще видите двигатели, които излъчват топлина. При този обект това го нямаше. Видеото показва източник на топлина, но нормалните следи от изгорели газове не бяха там“.

И до ден днешен Ъндърууд не е сигурен какъв е обектът и той отказва да коментира. „Никога не съм казвал, че това е каквото си мисля, че беше и никога не съм спекулирал. Това не е моя работа. Но аз видях нещо. Това нещо го видя с очите си и командирът ми Дейв Фрейвър, както и командирът на ескадрилата, който беше там.

Но никога не искам да спекулирам и няма да бъда част от общността на хората, запалени по НЛО.

Това беше точно това – неидентифициран летящ обект. Не можах да го идентифицирам, летеше и беше обект. Толкова е просто“, категоричен е той.

Пилотът заяви: „Ще оставя другите да правят заключения какъв вероятно е бил този обект. Просто се случи така, че аз съм човекът, който засне и донесе видеото“.


Източник: vesti.bg


west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Пентагонът: Имаме секретно видео на среща с НЛО

Мнение от west003 »

Военноморските сили на САЩ заявиха, че Пентагонът разполага със секретно класифицирано видео на скандален инцидент с НЛО. Сюзън Гоф, говорител на Пентагона, съобщи за сайта Вайс (Vice):

"Министерството на отбраната, по-специално ВМС на САЩ, разполага с видеото. Както военноморските сили и моят кабинет заявиха по-рано, тъй като разследването продължава, няма да обсъждаме публично отделни доклади/наблюдения".

https://www.vice.com/en_us/article/wxe54z/the-navy-has-secret-classified-video-of-an-infamous-ufo-incident

Изображение

"Все пак мога да ви кажа, че датата на видеоклипа е 14 ноември 2004 г. Не очакваме това видео да бъде разкрито за широката общественост", каза Гоф.

Информацията се отнася до среща от 2004 г. между самолетоносач от клас "Нимиц" и странни неидентифицирани обекти. Три видеоклипа с неизвестни въздушни срещи, направени от пилоти на ВМС, се появиха между 2017 и 2018 г.

През декември 2017 г. "Ню Йорк Таймс" съобщи за видеоклип с въпросните пилоти от ВМС, прихванали летящ обект край брега на Сан Диего на 14 ноември 2004 г.

Американският флот призна още през септември 2019 г., че изтеклите кадри, направени от пилоти, имащи радарно-визуална среща с неидентифицирани летящи обекти, са автентични. Въпреки че те все още не са идентифицирани, ВМС твърдят, че въздушните тела са навлезли в зоната на военните учения.

Изследователят Кристиан Ламбрайт пусна искане по Закона за свобода на информацията, отнасящо се за инцидента, в отговор на което ВМС признаха, че "са открили някои неща, които са класифицирани като "Строго секретно". Прегледът на тези материали показва, че понастоящем са маркирани и класифицирани като "Строго секретно" по изпълнителна заповед 13526, а органът за класификация е решил, че пускането на тези материали би причинило изключително сериозни щети на националната сигурност на Съединените щати".

Изображение

Бившият служител на Пентагона Луис Елизондо, който също е и човекът, помогнал да се направи видеоклипът на Военноморските сили публично достояние, заяви пред Мадърборд, че Пентагонът не винаги предоставя точна и пряка информация на обществеността. "Пентагонът има дълга история на предоставяне на неточна информация на американския народ", каза Елизондо.

Източник: vesti.bg


Публикувай отговор