Учен: Човешката ДНК е с извънземен произход

west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Учен: Човешката ДНК е с извънземен произход

Мнение от west003 »

Професор Сам Чанг, който навремето участва в грандиозния глобален проект „Човешки геном“ (1900 – 2000 г.), смята, че през последните 20 години генетиката е напреднала доста, но досега не е получен отговор на основния въпрос – какво представлява „боклукът“ в ДНК.

Изображение

Некодиращата или „боклучна“ част Non-coding DNA заема до 97 процента от ДНК на земните животни, като при това тя изобщо не кодира нищо, а ролята й е неизвестна. Въпреки това, тази „празнота“ по някаква причина съществува в ДНК, без нея хромозомите просто ще се разпаднат.

До ден днешен некодиращата част на ДНК се счита за своеобразен архив, в който се съхраняват еволюционните грешки. Съвременните компютърни технологии обаче, пояснява професорът, направиха възможно да се разгледа този проблем от малко по-различна гледна точка.

В хода на компютърното моделиране е станало ясно, че никоя еволюция не е в състояние да направи толкова много „грешки“ в земния генокод: за това са нужни не милиарди, а трилиони години. И все пак това е архив, но не на еволюцията, а на някакъв универсален програмист.

Изглежда, пише Сам Чанг, че е създадена универсална ДНК, която може да бъде въведена в животинския свят на всяка планета. На Земята тази ДНК е използвала своята част от генетичния код, на друга планета ще бъде друга част. Но като цяло създателите имат в ръцете си „единен софтуерен шаблон“, кодиращ белтъците за всички форми на живот, който може да бъде подходящ за всякакви условия на определена планета.

"Оказва се, заключава професорът, че тази програма, обща за много планети, не е била написана на Земята. Ние сме или продукт на извънземен разум, или, както някои предполагат, живеем в матрица. И следователно появата на човека на нашето синьо кълбо, няма нищо общо с еволюцията …"

Източник: esoreiter.ru

Превод: nepoznato.energetika-bg.com
Публикувай отговор