Ядрена атака унищожила марсианската цивилизация?

west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Ядрена атака унищожила марсианската цивилизация?

Мнение от west003 »

Според физика д-р Джон Брандербург древна цивилизация населявала Марс, е била унищожена след ядрена атака от страна на друга извънземна раса, пише „Дейли мейл“.

Изображение

Д-р Брандербург твърди, че древните марсианци, наречени кидонци или утопианци, били избити след атаката и доказателства за този геноцид могат да се видят и днес.

Още през 2011 г. ученият отбеляза, че е възможно червеният цвят на Марс да се дължи на естествено възникнала термоядрена експлозия.

В последствие обаче Брандербург промени тезата си и вече смята, че експлозията е била предизвикана. Основните му аргументи са заключени във високата концентрация на ксенон-129 в марсианската атмосфера и уран и торий на повърхността.

Изображение

Според него някога Марс е имал подобен на земния климат и е бил дом на растителен и животински свят, а интелигентният му живот би могъл да е бил на нивото на древните египтяни, например.

„Анализите от орбиталните спътниции и мисии показват наличие на рушащи се археологически обекти в определени райони на Марс. Обобщавайки всички данни, би трябвало да обмислим тезата за Марс като поле на планетарно ядрено изтребление“, допълва Брандербург.

Той предупреждава, че Земята има от какво да се страхува, защото подобно ядрено унищожение може да грози и нея. Затова той предлага да бъде изпратена мисия с екипаж до Марс, за да разберем срещу какво сме изправени.

инфо: frognews.bg
Публикувай отговор