10 малко известни наблюдения на НЛО с много свидетели

west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

10 малко известни наблюдения на НЛО с много свидетели

Мнение от west003 »

В повечето наблюдения на НЛО само един човек е свидетел, така че е проблематично да се убеждават другите, че това не е просто плод на нечие въображение. Въпреки това някои срещи се провеждат пред няколко свидетели и това напълно променя въпроса. Дори тези събития да не са свързани с извънземния живот, фактът, че мнозина стават свидетели на тези инциденти едновременно, означава, че „нещо“ наистина се е случило. Може би, още по-важно, това предполага, че подобни епизоди не са чисто въображаеми.

10. Наблюдения в долината на Хъдсън - Ню Йорк, началото на 80-те години

В края на юни 1983 г., преди празнуването на 4 юли, част от вечерното небе над долината на Хъдсън в Ню Йорк било изпълнено с фойерверки. Това се дължало на честването на Деня на независимостта. Сред многоцветните мини-експлозии изведнъж се чува не много силен бръмчащ звук, след който се появява огромен кораб с форма на диск със ширина 16 или 17 къщи!

Когато надвисва над свидетелите, странното бръмчене спира и корабът просто замръзва във въздуха в смразяваща тишина. Няколко минути след появата на НЛО, тътенът се възобновява и дискът се изстрелва с огромна скорост.

Това било само едно от многото наблюдения на НЛО в долината на Хъдсън в началото на 80-те години. И това не е единственият случай с няколко свидетели.

На 24 март 1983 г. в небето на Йорктаун има много съобщения за наблюдение на странни кораби и странни светлини. Същата вечер на булевард Таконски се образува задръстване от внезапно спрени коли. Техните хипнотизирани шофьори стоели до колите си и гледали предполагаемия НЛО, който лети над тях.



9. Инцидент при Артур Кил - Ню Джърси Търнпийк, 2001 г.

Вечерта на 14 юли и сутринта на 15 юли 2001 г. най-малко 15 души стават свидетели на странни златисто-оранжеви светлини над река Артур Кил, Ню Джърси Търнпийк. Те били подредени във формата на буквата V. От много доклади обаче не става ясно дали светлините са отделни обекти или принадлежат на един голям V-образен кораб.

Други съобщават, че светлините са по-разсеяни и просто изчезват една след друга в нощното небе. За да проверят информацията, те се свързали с летището в Нюарк, но нищо не е открито в радарите. Според Националната метеорологична служба през тази вечер не са наблюдавани аномалии.

Свидетелката Вероника Бегли успяла да снима светлините на видео. Междувременно друг свидетел Пати Еркалино заявила, че целият инцидент е "много мирен, спокоен и красив". Дори вярвала, че е била свидетел на "някакво чудо!"

Изображение

8. Инцидентът в Косфорд - Западна Англия, 1993 г.

Според експерта по НЛО Ник Поуп, повече от 100 души заявили, че са видели НЛО вечерта на 30 март и сутринта на 31 март 1993 г. в западната част на Англия. Освен това много наблюдатели са били активни полицаи и военни. Поуп работил по този случай лично, като по това време е бил в британското министерство на отбраната.

Повечето свидетели описали триъгълен кораб, който се движил с невероятна скорост по нощното небе. Един конкретен свидетел - полицай, бил с група разузнавачи на хълмовете на Квантан в Съмърсет. Те описали обектите като "два Конкорда, летящи един до друг и съединени заедно!"

Имало много съобщения за подобни наблюдения в Корнуол, Девън и Западен Мидланд, както и над две бази на RAF в Шропшир - RAF Shawbury и RAF Cosford. Нито една от базите не могла да засече тайнствен кораб на радара. По това време Поуп описва това в доклада си като „важен аспект на защитата“, който трябва да бъде допълнително проучен.

Изображение

7. Наблюдение във военновъздушната база Елсуърт - Южна Дакота, 1953 г.

Голям брой военнослужещи видели НЛО вечерта на 5 август 1953 г. близо до военновъздушната база Елсуърт. Също така 45 притеснени жители на съседните градове станали свидетели на странни събития.

Първото наблюдение е съобщено веднага след 20:00 в град Блекхоук. Госпожа Келиан, доброволец от корпуса на наблюдателния корпус, видяла странна червена светлина в ясното нощно небе.

Както са я учили, тя веднага съобщила за наблюдението си. В крайна сметка тя се свързала с дежурния оператор на радиолокацията в авиобаза Елсуърт.

Обектът се виждал на радара - ясно се насочвал към базата. Изтребителят F-84 патрулирал в района, тръгнал към НЛО. Когато F-84 бил на 5 километра от обекта, подобен на диск, НЛО бързо се отдалечил.

Въпреки, че F-84 се опитал да го гони, той не можал да надмине НЛО по скорост и се върнал в Елсуърт. Втори F-84 отишъл в района. Пилотът потвърдил, че вижда обекта. Освен, че не успял да настигне НЛО, F-84 получил странни неизправности.

Изображение

6. Ексетер - Ню Хемпшир, 1965 г.

Рано сутринта на 3 септември 1965 г. Норман Мускарело се отправил на автостоп до Ексетър, Ню Хемпшир. Търпеливо проправяйки си път по магистралата и в очакване на следващия водач, Мускарело забелязал странна светлина в тъмното сутрешно небе. След няколко секунди светлината тръгнала право към него.

Страхувайки се, че странния предмет ще го удари, Мускарело се хвърлил отстрани на пътя. В последния момент обаче НЛО променило посоката. Мускарело станал и хукнал колкото може по-бързо.

Около час преди инцидента дежурният полицай Юджийн Бертран се натъкнал на паркиран автомобил отстрани на пътя. Вътре имало жена, която със страх разказала на Бертран, че е преследвана от „летящ обект“.

Бертран обаче я уверил, че няма причина за безпокойство. Искрено вярвайки, че дамата грешала, той продължил по пътя си.

Било около 3:00 ч. през нощта, когато Мускарело се отправил към полицейското управление в Ексетър. Скоро след това Бертран се завърнал и изслушал историята му. Тогава той закарал младежа обратно на трасето, за да проведе разследване.

Паркирайки на същия участък от пътя, двамата мъже скоро забелязали странен обект. Както и преди, той се приближавал към тях. Разтревожени, Мускарело и Бертран бързо се върнали в полицейската кола. Скоро започнали да пристигат обаждания за нови наблюдения.



5. Огньове край Грейсвалд - Германия, 1990 г.

Странни сферични светлини редовно се появяват на брега на Балтийско море от началото на август 1990 г. До 24 август светлините изглежда са се преместили във вътрешността и та са били свидетели жителите на Грейсвалд, крайбрежен град в източна Германия.

Отначало необичайни светлини висели във въздуха почти неподвижно за около 30 минути. Много свидетели успели да направят снимки на явлението и дори да го снимат на видео. Този случай се счита за едно от най-документираните наблюдения на НЛО.

Обектът сякаш се състоял от два отделни комплекта светлини. Първият образувал кръг и бил до голяма степен неподвижен. Когато светлините се преместили, те го направили синхронно. Втората, изглежда, имала формата на буквата Y. По-важното е, че в този случай светлините се движили независимо една от друга.

Нито Mutual UFO Network (MUFON), нито официалните учени са успели да дадат убедително или задоволително обяснение.

Изображение


4. Форт Бофорт - Южна Африка, 1972 г.

Бени Смит без съмнение вярвал, че на 26 юни 1972 г. той и неговите работници са станали свидетели на появата на странен обект над фермата му. Той обаче твърдо вярвал, че са видели строго секретен военен кораб, а не гости от друг свят.

Фермата на Смит е на 16 километра от Форт Бофорт, град в източна провинция на Южна Африка. През онази юнска сутрин Смит открива, че работниците му се крият в навес на ферма. Те твърдели, че нещо странно висяло над дървета над едно от полетата.

Смит отишъл да провери и наистина видял странен обект. Стопанинът стрелял с пушката си по него. Той твърдял, че изстрелът е бил точен и е уцелил целта. Куршумите обаче нямали ефект.

Смит се свързал с местната полиция, която пристигнала точно навреме, за да види кораба как каца на земята. НЛО изглеждал по форма на стоманена цев, с три различни „крака“ отдолу.

Изображение


3. Наблюдението над Хюстън, Тексас, 2014 г.

На 11 август 2014 г. стотици хора в Хюстън видели кръг от светлини на вечерното небе. Снимките били разпространени в акаунти в социалните медии като див пожар. Когато обаче в Интернет се появил видеозапис на това явление, станало ясно, че светлините се движат независимо една от друга и не са неподвижен кръг.

Каролин Съмърс от природонаучния музей в Хюстън предупредила, че никой не бива да приема, че странният обект е с извънземен произход. Когато наблюдаваме НЛО, каза тя, първо трябва да разберем какво би могло да бъде, освен извънземните. Оттогава обаче не е представено официално обяснение или теория.

Свидетелите на това събитие имат собствено мнение по този въпрос. Не е изненадващо, че мнозина смятат, че светлините наистина са имали извънземен произход. Други обаче смятат, че са видели правителствен дрон или дори отражение на светлината от близкия футболен стадион.



2. Масови наблюдения на НЛО по време на бейзболен мач - Ванкувър, Канада, 2013 г.

По време на мач от бейзболната лига между канадските отбори на Ванкувър и Еверет Аква Сокс през 2013 г. стотици хора били погълнати от играта, когато над терена се появил странен обект.

НЛО изглеждал като триъгълник със светлини в краищата. Дори играчите, като че ли забелязали аномалията във въздуха. Един от тях разказал в социалните мрежи за „извънземния космически кораб“, който бил видян по време на мача.

Скоро в интернет се появили много снимки и видеоклипове, но в началото не било получено официално обяснение. Местният вестник обаче предположил, че НЛО може да бъде и най-вероятно е хеликоптер с дистанционно управление.

Но истината за това „НЛО“ била разкрита само няколко седмици по-късно. Всичко това било маркетингов ход за популяризиране на нов планетариум в космическия център Макмилан във Ванкувър.

Може би затова през 2013 г. във Ванкувър са регистрирани повече наблюдения на НЛО, отколкото във всеки друг канадски град.




1. Инцидент с НЛО в Триндад, 1958 г.

През октомври 1957 г. бразилският флот създава изследователска база на остров Триндад. До януари 1958 г. те били свидетели на някои от най-странните наблюдения на НЛО през 20 век.

След създаването на базата служителите започнали да съобщават за странни сребърни обекти, които сякаш наблюдавали действията им. На сутринта на новата 1958 г. целият гарнизон станал свидетел на странна светлина, летяща над главите им. На следващата вечер светещ обект обикалял около един от бойните кораби за 10 минути. Той извъшвал внезапни и прецизни завои, като самия кораб.

На 6 януари командирът Карлос А. Башелар пуснал метеорологичен балон. Той обаче разбрал, че сигналите, които е трябвало да излъчва, изведнъж спират. Когато погледнал към небето, той видял как балона се „абсорбира“ в облака и изчезва.

Няколко минути по-късно той се появява отново, само че без инструменти. Известно време по-късно от същия облак се появил сребърен обект и спокойно се оттеглил.

На 16 януари целият екипаж на военен кораб край бреговете на острова станал свидетел на появата на странен светъл обект. Той си проправил път към острова. Един наблюдател успял да направи няколко снимки на НЛО. След това филмът веднага е изпратен за копиране на снимките.

Изображение

Източник: yaplakal.com
Публикувай отговор