Прекаления прогрес е унищожил извънземните цивилизации

west003
Мнения: 2515
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Прекаления прогрес е унищожил извънземните цивилизации

Мнение от west003 »

Ново проучване предполага, че извънземните цивилизации са се самоунищожили чрез прекомерен прогрес, което всъщност означава, че нашата галактика може да е пълна с останки от отдавна изчезнали разумни видове.

Изследователите от лабораторията за реактивни двигатели на НАСА и Калифорнийския технологичен институт смятат, че галактиката може да е била дом на извънземни цивилизации, които са се самоунищожили чрез технологичен напредък, който в крайна сметка „довел до пълно унищожение и биологична дегенерация“, съобщава NY Post. Тази теория твърди, че всеки интелигентен живот, който се е зародил в Млечния път преди нас, вероятно вече се е самоунищожил по някакъв начин.

Ако се чудите защо хората все още са живи, това е, защото сме милиарди години зад тези вече изчезнали цивилизации. Въпросните извънземни вероятно са живели около 8 милиарда години след образуването на Млечния път, докато животът на Земята се е зародил едва 13.5 милиарда години след образуването му.

Изображение

„Още от времето на Карл Сейгън имаше много изследвания“, казва астрофизикът от лабораторията за реактивни двигатели на НАСА Джонатан Х. Цзян. „Особено след въвеждането в експлоатация на космическите телескопи Хъбъл и Кеплер ние имаме много познания за нашата галактика и скоростта на образуване на звезди и образуването на екзопланети, както и честотата на възникване на експлозии на свръхнови. Всъщност знаем някои от конкретните числа.“

Числата, за които Цзян говори, са мистериозните променливи, за които Сейгън споменава в минипоредицата си „Космос“, в рамките на която обсъжда уравнението на Дрейк. Това уравнение е дело на Франк Дрейк през 1961 г. и е използвано за оценка на броя на активните извънземни цивилизации в Млечния път.

Поради ограниченията на времето си Дрейк и Сейгън е трябвало да включат в изчисленията си променливи, които не могат да бъдат идентифицирани по-точно. Цзян и екипът от изследователи, с които работи, са научили някои от онези числа, които Сейгън и Дрейк не са могли да идентифицират.

Според тях интелигентните същества обикновено следват тенденция, която обикновено води към самоунищожение.

Източник: hicomm.bg
Публикувай отговор