Мистериозни имейли, изпратени от отвъдното?!

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Мистериозни имейли, изпратени от отвъдното?!

Мнение от west003 »

Скърбящи приятели и членове на семейството на починал мъж от Пенсилвания бяха едновременно уплашени и утешени, когато внезапно получиха мистериозни посмъртни имейли от неговия акаунт.

BBC съобщава , че 32-годишният Джак Фроуз от Дънмор, Пенсилвания, е починал внезапно от сърдечна аритмия през юни 2011 г.

Изображение

Пет месеца след смъртта на Фроуз, неговият най-добър приятел Тим Харт каза, че е получил имейл от акаунта на Фрозе със заглавие „Гледам“.

„Една нощ през ноември седях на дивана си, преглеждах имейлите си на телефона си и изскочи „подател: Джак Фрозе“. Станах призрачно бял, когато го прочетох“, каза Харт пред BBC. „Беше много бързо и кратко, но за нещо, което само Джак и аз можехме да разпознаем.“

Вътре в имейла беше съобщението: „Чуваш ли ме? Аз съм в къщата ти. Почисти тавана си!!!“

Преди Фрозе да умре, Харт каза, че двамата са били сами на тавана на Харт, говорейки какво да правят с пространството.

„Само аз и той горе“, каза Харт. "Това е."

Братовчедът на Фроуз Джими Макгроу също твърди, че е получил посмъртен имейл от него през ноември, в който му казва: „Знаех, че ще си счупиш глезена, опитах се да те предупредя, трябва да внимаваш.“

Макгроу каза, че е счупил глезена си около седмица преди да получи имейла.

„Бих искал да кажа, че Джак го е изпратил, просто защото го гледам, докато го няма, но той все още се опитва да се свърже с мен. Опитва се да ми каже да продължа, да се почувствам по-добре“, каза Макгроу пред BBC.

Източникът на имейлите все още е загадка. Приятелите на Фроуз казват, че никой не е имал паролата му и не вярват, че акаунтът е бил хакнат. Харт каза, че смята, че майката на Фроуз ги е изпратила, но когато той я попита за това, тя каза: „Мислете каквото искате за него или го приемете като подарък“.

Получаването на мистериозни съобщения от отвъдото е докладвано много пъти преди, но обикновено това е случай на злоупотреба от хакер в акаунта на починал човек или проблем със спам. И това не винаги е било розово преживяване за тези, които все още са живи.

През декември 2011 г. Каси Уудс от Стафорд, Вирджиния, каза пред ABC News, че се „изплаши и се разплака“, когато получи имейл от покойната си майка две години след смъртта й. Имейл акаунтът на Пола Чейс беше хакнат и изпращаше спам съобщения до всички в адресната й книга, включително Уудс и двете й сестри.

„В този момент изпаднах в някаква истерия и паднах на пода“, каза тогава Уудс. „Все още страдам от нейната смърт.“

Има и уебсайтове, които позволяват на някого зловещо да изпраща имейли до любими хора, след като ги няма. Те ви позволяват да пишете имейли до определени лица и да ги запазвате като чернови, които след това ще бъдат изпратени автоматично, ако акаунтът ви е неактивен няколко седмици.

И да, има дори приложение, което ви помага да преследвате хората по електронен път. Facebook приложение, наречено "ifidie ", позволява на потребителя на Facebook да избере трима приятели като "доверени лица", които ще отговарят за потвърждаването на смъртта във Facebook. След като това бъде направено, предварително изготвените съобщения ще излязат по какъвто и да е предварително определен начин.

Остава да се разбере дали Фроуз е настроил такива съобщения. Някои може да кажат, че това е много малко вероятно предвид неочакваната му смърт. Но засега приятелите и семейството му изглежда са намерили спокойствие в общуването му с тях, дори от отвъдното.

„Ако някой се бърка, не ме интересува“, каза Харт пред BBC. — Приемам го за това, което искам.

Източник: abcnews.go.com
Публикувай отговор