Артър Кларк разкрива истината за НЛО

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Артър Кларк разкрива истината за НЛО

Мнение от west003 »

Търсене на истината в небето

Темата за НЛО и извънземния живот е завладяла въображението на мнозина, но може би никой не е въплътил това любопитство така, както Артър Кларк (1917 г. - 2008 г.). Изтъкнатият автор на научна фантастика и футурист, чиито произведения често се занимават с въпроса за мястото на човечеството във Вселената, веднъж се заема да изследва различните аспекти на неидентифицираните летящи обекти.

Изображение

От скептицизъм към любопитство

Собственият опит на Кларк с това, което първоначално е смятал за НЛО, се оказва метеорологичен балон - често срещан източник на погрешна идентификация. Неговият разказ служи като леко напомняне, че не всичко, което виждаме в небето, е от друга галактика. Кларк се отнасял скептично към наблюденията на НЛО на големи разстояния най-вече защото често липсвали неопровержими доказателства.

Той обаче е истински очарован от "близките срещи" - случаите, в които хората твърдят, че са влезли в пряк контакт с извънземни същества или техните кораби. Кларк изтъква, че макар да е възможно по-стари, по-напреднали цивилизации да са посещавали Земята, няма убедителни доказателства, които да сочат, че посещенията продължават и в съвременната епоха.

Историята на г-жа Джеси Ростенбург

Един от най-интересните разкази, в които Кларк се задълбочи, беше този на госпожа Джеси Ройстенбург, която живееше във ферма в Стафордшир. Разказът на Роестенбург бил завладяващ: гигантски обект с формата на мексиканска шапка, висящ в небето, със същества вътре, които имали златни коси и "очи, пълни със състрадание". За Ройстенбург и децата й това е момент, който не може да се обясни рационално. Обектът извършвал въздушни маневри, преди да се издигне рязко и да изчезне, оставяйки семейството в страхопочитание и удивление.

Когато се появи физическо доказателство

Боб Тейлър, работник в горското стопанство, е друг човек, който твърди, че е имал близка среща, но с обрат: има физически доказателства. Тейлър се натъква на тъмен, куполообразен обект, докато върви по горска пътека. Той описва по-малки "бодливи" предмети, които се търкалят към него, и непреодолима, задушлива миризма, преди да загуби съзнание. Когато се прибрал вкъщи, панталонът му бил разкъсан по начин, който съответствал на издърпването му нагоре.

Полицията открива необясними следи и дупки в земята на мястото на инцидента, което добавя още една мистерия към и без това загадъчното събитие. Възможно ли е това да е доказателство за кацане или излитане на кораб?

Технологичната стражева кула

Кларк е особено заинтригуван от идеята, че ако извънземни посетители посещават Земята, изглежда невероятно те да могат да се изплъзнат от обширните радарни мрежи, управлявани от различни държави. Всичко, което е "голямо колкото молив" и обикаля около Земята, може да бъде проследено, което прави тайното пристигане на извънземен кораб малко вероятно.

Какво да правите, ако срещнете извънземно?

Съветите на Кларк са причудливи, но дълбоки: "Бъдете много учтиви и се пригответе за дълго пътуване." Ако посетителите приличат на нас - любопитни изследователи на космоса - може би ще бъдат толкова очаровани от нас, колкото и ние от тях.

Видео: Артър Кларк разкрива истината за НЛО | Нашият свят:


Балансираната научна гледна точка на Артър Кларк към НЛО служи като ръководство за това как да подходим към тази трайна загадка. Въпреки че Кларк остава скептичен към случайните светлини в небето, той е отворен към възможността за живот извън Земята и към завладяващите разкази на онези, които твърдят, че са имали близки срещи. Подобно на Кларк, може би и ние трябва да сме готови да приемем неизвестното, въоръжени с любопитство и малко скептицизъм, докато продължаваме колективното си търсене на нашето място във Вселената.

Източник: https://www.latest-ufo-sightings.net
Публикувай отговор