Светещи кълба и изчезващи предмети на остров Сарпински

west003
Мнения: 2525
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:30 pm

Светещи кълба и изчезващи предмети на остров Сарпински

Мнение от west003 »

Остров Сарпински във Волгоград е притегателна точка за мистици, уфолози и други любители на паранормалното. Тук често се наблюдават светещи обекти в небето и странни блещукащи точки. Тук пътеките в горите изчезват. Всеки турист иска да разгадае тайните на мистичната земя или просто да се увери, че слуховете са верни.

Пътищата са изчезнали, но са се появили кръгове

Сарпински се смята за най-дългия остров в Европа. Има езера и защитени места, които рибарите и местните ловци на гъби обичат да посещават. Всяко пътуване до острова е добре да не се предприема самостоятелно. Факт е, че пътищата вътре в гората могат да изчезнат. Има доста истории за това как пътеките, по които са вървели в продължение на много десетилетия, са изчезвали, а след това също толкова внезапно са се появявали отново.

Изображение

Много местни жители познават острова като петте си пръста.

Друга интересна загадка на острова е внезапната поява на кръгове. Рибарите тук са открили в пясъка правилни фигури със спираловидни деления. Феноменът толкова уплашил мъжете, че никой нямал време да заснеме модела. Скоро следите били отмити от водата. Уфолозите смятат, че на Сарпински има база на НЛО.

Светещи обекти

Друга популярна гледка на острова е огромно светещо кълбо от светлина. Обектът е ярък и наподобява слънцето. То е забелязвано на разсъмване и привечер, когато се носи над гората. Кълбото е придружено от светещи точки. Когато жителите видели точките за първи път, помислили, че това са светлини от космически станции. Но точките висели неподвижно само за кратко време. След това започнали да се движат хаотично, променили траекторията си и изчезнали.

Изображение

Има места, където светещи обекти се виждат особено често.

Някои са убедени, че НЛО, забелязани от хората, имат земен произход. Писателят-фантаст Сергей Зайцев твърди, че странните летящи обекти са били построени по заповед на Хитлер и обикновено са били скрити в Антарктида. Учените, разбира се, се противопоставят на тази версия, но добавят, че гравитационното поле около обекта може да се промени чрез бързото му въртене. Пространствените и времевите фактори се променят при свръхзвукова скорост.

Популярен сред уфолозите

Мистиците вярват, че островът има своя специална енергия. Територията е със запазена недокосната природа и няма изградена инфраструктура. На Сарпински човек има достъп до подземна и надземна питейна вода. Съществува версия, че тук са заровени съкровищата на Иван Грозни. Все още е запазена шахта от времето на неговото управление. Търсачите на съкровища засега пренебрегват района, но уфолозите идват всяка година през лятото и устройват палатков лагер.

Изображение

Местата тук са живописни.

Странни неща се случват и на остров Зелени в Ростов на Дон. Много местни жители са сигурни, че аномалиите се обясняват с катастрофа на НЛО, станала там.

Източник: https://nlo-mir.ru/nlo/svetjashhiesja-shary-i-propadajushhie-obekt.html
Публикувай отговор